Πόλεμος στην Ουκρανία - Βρετανός υπουργός Άμυνας: Ξοοφλημένη δύναμη ο Πούτιν - Θα προστατεύσουμε την Πολωνία όποια επιλογή κι αν κάνει

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βρετανός υπουργός Άμυνας: Ξοοφλημένη δύναμη ο Πούτιν - Θα προστατεύσουμε την Πολωνία όποια επιλογή κι αν κάνει

«Θα υποστήριζα τους Πολωνούς και οποιαδήποτε επιλογή κάνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεν Γουάλας.

Η χώρα του θα υποστηρίξει την Πολωνία, αν η τελευταία αποφασίσει να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι μια τέτοια ενέργεια ενδεχομένως να έχει άμεσες συνέπειες για την Πολωνία.

«Θα υποστήριζα τους Πολωνούς και οποιαδήποτε επιλογή κάνουν», δήλωσε ο Μπεν Γουάλας, προσθέτοντας ότι η Βρετανία δεν μπορεί να προσφέρει αεροσκάφη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί.

«Θα προστατεύσουμε την Πολωνία, θα τους βοηθήσουμε με οτιδήποτε χρειάζονται», είπε επίσης ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

«Η Πολωνία θα καταλάβει ότι οι επιλογές που κάνουν όχι μόνο θα βοηθήσουν άμεσα την Ουκρανία, κάτι που είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να τους φέρουν στην απ’ ευθείας γραμμή πυρός χωρών όπως η Ρωσία ή η Λευκορωσία», υπογράμμισε.

«Ξοφλημένη δύναμη» ο Πούτιν
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, ο Μπεν Γουάλας υποστήριξε πως, ό,τι και να συμβεί στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ξοφλημένος.

«Οτιδήποτε και να συμβεί, ο πρόεδρος Πούτιν είναι μια ξοφλημένη δύναμη στον κόσμο και είναι τελειωμένος, ο στρατός του είναι τελειωμένος και χρειάζεται να το αναγνωρίσει», δήλωσε ο Μπεν Γουάλας στο Times Radio.

«Η διεθνής κοινότητα έχει ενωθεί εναντίον του. Βρίσκεται σε μια θέση από την οποία θα προκαλέσει τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες στο λαό του», συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS