Ουκρανία: Ο ΟΗΕ εργάζεται για επίλυση του κυπριακού... αποφεύγοντας συσχετισμό με την ρωσική εισβολή

Ουκρανία: Ο ΟΗΕ εργάζεται για επίλυση του κυπριακού... αποφεύγοντας συσχετισμό με την ρωσική εισβολή

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ , Φαρχάν Χακ, δήλωσε πως ο διεθνής οργανισμός συνεχίζει να εργάζεται με τα εμπλεκόμενα μέρη προσπαθώντας να υπάρξει επίλυση του κυπριακού προβλήματος στην Κύπρο.

Είχε ρωτηθεί για συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Τούρκο Πρόεδρο και κατά πόσο ο κ. Γκουτέρες, συζήτησε με τον Πρόεδρο Ερντογάν για να επιστήσει την προσοχή του στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι εισβολέας της Κύπρου από το 1974, με 200 χιλιάδες πρόσφυγες, την ώρα που η επίσκεψη του αφορούσε έναν άλλο εισβολέα, τη Ρωσία.

«Δώσαμε μια λεπτομερή ανακοίνωση της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και θα ήθελα απλώς να σε παραπέμψω στις λεπτομέρειες αυτής της ανακοίνωσης», ανέφερε.

«Όσον αφορά τη θέση μας για την Κύπρο, αυτή είναι γνωστή και, όπως γνωρίζετε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εμπλεκόμενα μέρη, προσπαθώντας να υπάρξει επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο. Αυτά είναι όσα θα έπρεπε να πω για αυτό το θέμα» είπε ο κ. Χακ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ