Νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: «Μάχη» του Μπάιντεν με τον Τραμπ - Στο 43% και οι δύο με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2024

Νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: «Μάχη» του Μπάιντεν με τον Τραμπ - Στο 43% και οι δύο με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2024

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena College ο Τζο Μπάιντεν μπαίνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024 με καλύτερους όρους, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά παράλληλα και με αρκετά ανησυχητικά σημάδια.

Ο Μπάιντεν φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη που βρισκόταν πέρυσι, όταν σχεδόν τα 2/3 των Δημοκρατικών ήθελαν διαφορετικό υποψήφιο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Δημοκρατικοί τον έχουν αποδεχθεί σε γενικές γραμμές ως τον βασικό τους υποψήφιο, ακόμη κι αν οι μισοί θα προτιμούσαν κάποιον άλλον.

Παρά τη βελτίωση των ποσοστών του, η δημοσκόπηση περιλαμβάνει πολλά ανησυχητικά στοιχεία για τον Αμερικανό πρόεδρο, που παραμένει σε γενικές γραμμές αντιδημοφιλής μεταξύ ενός εκλογικού σώματος που είναι απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας. Την ίδια ώρα, το ποσοστό αποδοχής του είναι μόλις 39%.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι ο Μπάιντεν δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Ντόναλντ Τραμπ, που κατέχει ένα επιβλητικό προβάδισμα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, παρότι αντιμετωπίζει ήδη δύο ποινικές διώξεις, χωρίς να αποκλείεται να του αποδοθούν και νέες κατηγορίες. Ειδικότερα, Μπάιντεν και Τραμπ συγκεντρώνουν ποσοστό 43% ο καθένας, σε μία υποθετική αναμέτρηση το 2024.

«Μια άλλη πρόταση»

Περίπου το 30% των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2024, δήλωσαν ότι ελπίζουν σε μία άλλη πρόταση των Δημοκρατικών. Μόλις το 20% των Δημοκρατικών δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την υποψηφιότητα του Μπάιντεν στις εκλογές, ενώ ένα 51% δηλώνει ικανοποιημένο, αλλά όχι ενθουσιασμένο. Υψηλότερο ποσοστό Δημοκρατικών -26%- εξέφρασε ενθουσιασμό για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την προεδρία, το 2024.

Ιδιαίτερα προβληματικό είναι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν στο 39%, που είναι και ιστορικά χαμηλό για εν ενεργεία πρόεδρο που επιδιώκει την επανεκλογή του, όμως αυξήθηκε από το 33% του περασμένου Ιουλίου.

Το κύριο σημείο δυσαρέσκειας των Δημοκρατικών είναι η ηλικία του Τζο Μπάιντεν. Το 39% δήλωσε ότι ανησυχεί σε ερώτηση ανοιχτού τύπου, ενώ το 14% θα προτιμούσε κάποιον νέο υποψήφιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS