Μόναχο: Πυροβολισμοί έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ - Νεκρός ο άνδρας που άνοιξε πυρ [Βίντεο]

Μόναχο: Πυροβολισμοί έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ - Νεκρός ο άνδρας που άνοιξε πυρ [Βίντεο]

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μόναχο, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, έπεσαν πυροβολισμοι έξω από το προξενείο του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει η Süddeutsche Zeitung, στην περιοχή ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο.

Ακόμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας ύποπτος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από την αστυνομία, αφού άνοιξε πυρ στην περιοχή.

Η αστυνομία του Μονάχου ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή κοντά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Ναζιστικής Ιστορίας της πόλης, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Επιπλέον, η αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναπτυχθεί ένα ελικόπτερο στην περιοχή, για να τους παρέχει καλύτερη επισκόπηση της κατάστασης.

Σήμερα η επέτειος της «Σφαγής του Μονάχου»

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, είναι η επέτειος της «Σφαγής του Μονάχου», η οποία έλαβε χώρα το 1972, όταν τρομοκράτες σκότωσαν 11 Ισραηλινούς αθλητές, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης», που πήρε ομήρους τα μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό. Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, η επιχείρηση κατέληξε σε τραγωδία, με την απώλεια των ομήρων και αρκετών δραστών.

Το περιστατικό παραμένει ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελεί υπενθύμιση των συνεπειών της τρομοκρατίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ