Μέρκελ κατά Ερντογάν: «Σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας κατά Ελλάδας και Κύπρου»

Μέρκελ κατά Ερντογάν: «Σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας κατά Ελλάδας και Κύπρου»

Για «σειρά προκλητικών ενεργειών» της Τουρκίας στη Μεσόγειο, οι οποίες πλήττουν κυρίως την Ελλάδα και την Κύπρο, έκανε λόγο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι αυτές οι ενέργειες ανάγκασαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να προχωρήσει σε επιπλέον καταχωρίσεις στον κατάλογο κυρώσεων.

Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μιλήσαμε εκτενώς για τις σχέσεις με την Τουρκία. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι τέτοια, ώστε μαζί με τα επιθυμητά θετικά πράγματα στα οποία θέλουμε να συνεργαστούμε, για παράδειγμα στο θέμα της μετανάστευσης και της στήριξης της Τουρκίας σε αυτούς τους τομείς, πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει και μια σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη νότια Μεσόγειο, από τις οποίες πλήττονται κυρίως η Ελλάδα και η Κύπρος, και για αυτό αποφασίσαμε επιπλέον καταχωρίσεις στον κατάλογο», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της «Ώρας των Ερωτήσεων» της καγκελαρίου στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Συμφωνία για κυρώσεις τον Μάρτιο στη Σύνοδο Κορυφής
Οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις κατέληξαν τελικά σε συμφωνία των «27» ως προς το τελικό κείμενο για το ενδεχόμενο κυρώσεων, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να ετοιμαστούν για κυρώσεις προς την Αγκυρα, διευρύνοντας τη λίστα μάλιστα, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα πάνε «το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο», όπως αναφέρουν οι Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα τη φορά. Αυτό έκανε και σε αυτό το Συμβούλιο. Ακόμα ένα βήμα που αποτελεί ισχυρή προειδοποίηση προς την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά», τόνισαν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη συμφωνία των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το κείμενο των συμπερασμάτων σχετικά με την Τουρκία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ