Μακελειό στο Νταγκεστάν: Στους 19 οι νεκροί από τις επιθέσεις, εξουδετερώθηκαν 5 δράστες -Σοκαριστικά πλάνα

Μακελειό στο Νταγκεστάν: Στους 19 οι νεκροί από τις επιθέσεις, εξουδετερώθηκαν 5 δράστες -Σοκαριστικά πλάνα

Στους 19 έχουν φτάσει οι νεκροί του μακελειού στο Νταγκεστάν της Ρωσίας όπου επλήγη από τρομοκρατικές επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες και μία συναγωγή.

Συνολικά 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4 πολίτες, σκοτώθηκαν χθες, Κυριακή, σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, και 5 δράστες εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για τις έρευνες.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, 15 μέλη των δυνάμεων της τάξης σκοτώθηκαν, όπως και 4 πολίτες, εκ των οποίων ένας ορθόδοξος ιερέας», αναφέρει η επιτροπή αυτή σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σοκαριστικά πλάνα από τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν

Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, «5 άτομα εξουδετερώθηκαν», προσθέτει.

Αυτοί «ταυτοποιήθηκαν», καταλήγει η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει αν εξακολουθούν να διαφεύγουν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων ή όχι.

Νωρίτερα, φρικιαστικά πλάνα έδειξαν πώς μαυροντυμένοι μαχητές περπατούσαν στους δρόμους επιδεικνύοντας αυτόματα τουφέκια πριν εξαπολύσουν έναν χείμαρρο από σφαίρες εναντίον αστυνομικών και ανυποψίαστων παρευρισκόμενων.

Για ισλαμιστική επίθεση μιλούν οι Αρχές

Οι επιθέσεις - οι οποίες σημειώθηκαν λίγους μήνες μετά τη σφαγή 145 ατόμων σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα τον Μάρτιο - εκτυλίχθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στο Νταγκεστάν, μια κατά βάση μουσουλμανική περιοχή της Ρωσίας που συνορεύει με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Μια συναγωγή στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μαχατσκάλα πυρπολήθηκε , ενώ μια άλλη ομάδα επιτιθέμενων έβαλε φωτιά σε μια δεύτερη συναγωγή στο Ντερμπέντ, τη νοτιότερη πόλη της Ρωσίας. Εκεί οι ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες, όπου φέρεται να έκοψαν το λαιμό ενός ιερέα, μεταδίδει η Daily Mail.

Αργότερα κατονομάστηκε ως ο 66χρονος ιερέας Nikolai Kotelnikov, ο οποίος υπηρέτησε περισσότερα από 40 χρόνια.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Νταγκεστάν δήλωσε σήμερα το πρωί ότι έξι «δράστες» είχαν «εξουδετερωθεί», καθώς τα βίντεο έδειχναν μέλη της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB να στέκονται πάνω από αιματοβαμμένα πτώματα στον τόπο των πυροβολισμών. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, αλλά υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι πυροβολισμοί ήταν ισλαμιστική επίθεση.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αποκάλυψε ότι ο Magomed Omarov, επικεφαλής της περιοχής Sergokalinsky του Νταγκεστάν, συνελήφθη αφού οι αστυνομικοί έμαθαν ότι δύο από τους γιους του είχαν λάβει μέρος στους πυροβολισμούς. Ο ένας από αυτούς φέρεται να μοιράστηκε ένα βίντεο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, στο οποίο ακούγεται να λέει ότι «σκοτώνει άπιστους», ενώ φωνάζει: «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος»

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ