«Καρφιά» Κουλέμπα: O δισταγμός της Δύσης για τα όπλα έδωσε προβάδισμα στον Πούτιν

«Καρφιά» Κουλέμπα: O δισταγμός της Δύσης για τα όπλα έδωσε προβάδισμα στον Πούτιν

Σε συνέντευξή του στο «Politico», ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα υποστηρίζει πως «η απροθυμία της Δύσης να παραδώσει εγκαίρως όπλα στους Ουκρανούς έχει κοστίσει τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας από τότε που ξεκίνησε ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας πριν από περίπου δυόμισι μήνες».

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ανέφερε ότι «αν οι δυτικοί μας είχαν συμβουλευτεί από την αρχή για όλα τα όπλα που έπρεπε να έχουμε, θα τα είχαμε λάβει όλα μέχρι τώρα», τονίζει ο 41χρονος υπουργός προσθέτοντας ότι «οι στρατιώτες μας θα είχαν εκπαιδευτεί στα νέα συστήματα κι ότι η κατάσταση στο μέτωπο θα ήταν καλύτερη».

«Όλοι χάσαμε χρόνο εδώ και δώσαμε στον Πούτιν ένα πλεονέκτημα που δεν έπρεπε να έχει», επισημαίνει. Ωστόσο, όπως λέει ο Κουλέμπα, «η Δύση έχει αλλάξει την στρατηγική της σε ότι αφορά την παράδοση όπλων, κυρίως μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις βόρειες ουκρανικές περιοχές που βρίσκονταν υπό τον ρωσικό έλεγχο από την αρχή του πολέμου».

«Στους ανθρώπους αρέσουν τα success stories. Κι εμείς έχουμε ένα success story, καταφέραμε να επιβιώσουμε πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας. «Στην πραγματικότητα, κερδίζουμε. Κερδίσαμε τη μάχη στο Κίεβο». «Δεν είμαστε τόσο χαζοί όσο νομίζετε και ο στρατός μας απέδειξε ότι είναι αρκετά αποτελεσματικός. Με αυτή την αποτελεσματικότητα», προσθέτει, «κερδίσαμε επιτέλους την εμπιστοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών». «Αρχικά όμως, οι συνεργάτες μας ήταν διστακτικοί».

Την ίδια στιγμή, προβαίνοντας σε σχολιασμό για τις δηλώσεις του Ουκρανού ΥΠΕΞ ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ για την αμερικανική βοήθεια στους Ουκρανούς, επισημαίνει ότι «όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άμεσα». Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος που διατηρεί την ανωνυμία του, τονίζει επίσης ότι οι ίδιοι οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που κάλεσαν την Ουάσινγκτον προκειμένου να ζητήσει από συγκεκριμένες χώρες να βρουν όπλα σοβιετικού τύπου «επειδή ήταν αυτά που ήξεραν να χρησιμοποιούν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS