Ιταλία: Χείμαρρος λάσπης «κατάπιε» ορεινή κωμόπολη κοντά στο Τορίνο - Σώοι εντοπίστηκαν πέντε αγνοούμενοι

Ιταλία: Χείμαρρος λάσπης «κατάπιε» ορεινή κωμόπολη κοντά στο Τορίνο - Σώοι εντοπίστηκαν πέντε αγνοούμενοι

Σκηνές πανικού έζησαν το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι της πόλης Μπαρντονέκια, στα περίχωρα του Τορίνο της Ιταλίας, όταν ένα «τσουνάμι λάσπης», όπως χαρακτηρίστηκε, «έπνιξε» την περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μια κατολίσθηση σε μεγάλο υψόμετρο προκάλεσε την υπερχείλιση ρέματος που χωρίζει την πόλη στα δύο, γεμίζοντας τους δρόμους με λάσπη και καταστρέφοντας τις γέφυρες που συνδέουν τις οδούς της.

Σώοι εντοπίστηκαν πέντε άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι. Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Πεδεμοντίου με τη δήμαρχο της Μπαρτνονέκια, έλαβε διαβεβαιώσεις πως έχουν εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, δεν έχει υποστεί ζημιές το φράγμα που βρίσκεται πάνω από την Μπαρντονέκια, εκεί που σημειώθηκε η κατολίσθηση.

Κατά πληροφορίες, υπάρχουν 60 εκτοπισμένοι άνθρωποι και είναι ασφαλείς σε έναν καταυλισμό του Ερυθρού Σταυρού και σε κάποια ξενοδοχεία. Υπάρχει επίσης ένας τραυματίας, όχι σε σοβαρή κατάσταση.

Τόνοι λάσπης και φερτών υλών κάλυψαν τους δρόμους της πόλης μετά την κατολίσθηση, με βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα να καταγράφει τη στιγμή που ένα τεράστιο κύμα με μπάζα γκρεμίζει μια πόλη και κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Άλλα βίντεο δείχνουν χειμάρρους με παχιά λάσπη να σαρώνουν τα πάντα στο διάβα τους καθώς διέρχονται μέσα από την πόλη Μπαρντονέκια, κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με τη Γαλλία.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους σε σπίτια και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το χείμαρρο της λάσπης μετά τη διάσωση έξι ανθρώπων από τροχόσπιτο που ανατράπηκε, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής Πυροσβεστικής, Λούκα Κάρι στο δίκτυο Sky TV24.

Η Μπαρντονέκια βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μ. στις ιταλικές Άλπεις και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός τόσο για χειμερινά σπορ όσο και για πεζοπορία. Την Κυριακή η πόλη των 3.000 κατοίκων γιόρταζε τον τοπικό της Άγιο Ιππόλυτο με διάφορες εκδηλώσεις και σόου πυροτεχνημάτων τη νύχτα σύμφωνα με την υπηρεσία τουρισμού της δημοτικής αρχής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ