ΗΠΑ: «Χάος αν επανεκλεγεί ο Μπάιντεν» -Με βίντεο τεχνητής νοημοσύνης απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί [βίντεο]

ΗΠΑ: «Χάος αν επανεκλεγεί ο Μπάιντεν» -Με βίντεο τεχνητής νοημοσύνης απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί [βίντεο]

Οι Ρεπουμπλικανοί απάντησαν στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ με ένα δυστοπικό βίντεο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Λίγο αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 , η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών απάντησε με ένα δικό της βίντεο, που προσφέρει ένα αρκετά καθαρό μήνυμα ότι η επανεκλογή του Μπάιντεν θα ήταν κακό για τη χώρα.

Αλλά η παραγωγή κάθε άλλο παρά παλιομοδίτικη ήταν, σχολιάζει η «Washington Post».

Το σποτ 30 δευτερολέπτων, το οποίο οραματίζεται ένα δυστοπικό μέλλον κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας του Μπάιντεν, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με εικόνες τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε η επιτροπή των Ρεπουμπλικανών.

Το βίντεο ξεκινά με τη φωνή του Μπάιντεν να απευθύνεται στους «συμπολίτες Αμερικανούς» και θέτει το ερώτημα: «Τι θα γινόταν αν επανεκλεγόταν ο πιο αδύναμος πρόεδρος που είχαμε ποτέ;». Ύστερα, ακολουθούν εικόνες που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του AI, μαζί με αναφορές από ψεύτικα δελτία ειδήσεων.

Μια «ενθαρρυμένη» Κίνα εμφανίζεται να εισβάλλει στην Ταϊβάν.

Απεικονίζονται κλειστές βιτρίνες καταστημάτων, καθώς οι θεατές πληροφορούνται ότι 500 περιφερειακές τράπεζες έκλεισαν, οδηγώντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε ελεύθερη πτώση.

Μια μάζα μεταναστών εμφανίζεται να διασχίζει ένα ποτάμι, καθώς οι θεατές πληροφορούνται ότι τα σύνορα των ΗΠΑ έχουν κατακλυστεί από ένα κύμα «παράνομων», και στρατιωτικά στρατεύματα φαίνονται στα περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο, καθώς οι «τηλεθεατές» ενημερώνονται ότι η πόλη έχει κλείσει λόγω έξαρσης της εγκληματικότητας.

Το δυστοπικό σποτ των Ρεπουμπλικανών για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν

«Χτισμένο εξ ολοκλήρου με εικόνες τεχνητής νοημοσύνης», γράφει πάνω αριστερά στο βίντεο, σε ένα μικρό, λευκό κείμενο.

Τέτοιες πολιτικές διαφημίσεις είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνές, καθώς η τεχνολογία AI απλώνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της κοινωνικής αλλά και της πολιτικής ζωής.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι χρησιμοποίησε την προσέγγιση αυτή για να «εξετάσει το πιθανό μέλλον της χώρας, αν ο Τζο Μπάιντεν επανεκλεγεί το 2024». 

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο πολιτικό σποτ αντιπροσωπεύει την πιο ρητή χρήση της τεχνολογίας για τη μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων.

«Είναι ένα ακόμη βήμα προς την ευρεία χρήση συνθετικών μέσων στον πολιτικό τομέα» δήλωσε ο Matt O'Shaughnessy, επισκέπτης συνεργάτης στο πρόγραμμα Τεχνολογίας και Διεθνών Υποθέσεων στο Carnegie Endowment for International Peace. «Κανονικοποιεί τη χρήση συνθετικών μέσων, ειδικά από έναν μεγάλο πολιτικό οργανισμό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ποια γεννήτρια εικόνων χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της διαφήμισης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα Midjourney, η πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για να δημιουργήσει φανταστικές σκηνές με τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κρατείται από τις Αρχές κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη και τον Πάπα Φραγκίσκο να φοράει ένα φανταχτερό, λευκό φουσκωτό παλτό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ