ΗΠΑ: Απειλούν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μέσα σε ένα μήνα

ΗΠΑ: Απειλούν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μέσα σε ένα μήνα

Οι ΗΠΑ απείλησαν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ, αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδουν σήμερα (15.10.2024) τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε επιστολή του προς το Ισραήλ και ειδικότερα στον υπουργό Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ισραήλ Ρον Ντερμέρ δίνοντας ένα σαφές χρονικό - και πιεστικό - πλαίσιο προκειμένου να προωθήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημειώνεται στην επιστολή ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί ιδιαίτερα για την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα» και ζήτησε την επίλυση του προβλήματος εντός του επόμενου μήνα, ειδάλλως οι «ΗΠΑ θα εξετάσουν την νομοθεσία περί προμήθειας όπλων», εννοώντας δηλαδή την επιβολή ενός εμπάργκο.

Βέβαια, σημειώνεται πως αντίστοιχο μήνυμα έστειλε προ ημερών και ο Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό και καλώντας να σταματήσει την προμήθεια όπλων στο Ισραήλ για τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας: «Νομίζω ότι σήμερα η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση και να σταματήσουμε την προμήθεια όπλων για τη διεξαγωγή των μαχών στη Γάζα. Η Γαλλία δεν προμηθεύει όπλα στο Ισραήλ, ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει μια νέα Γάζα».

Τα λόγια του οδήγησαν σε ένα αυστηρό μήνυμα από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, σε δήλωση που έκανε εκείνη την ημέρα. «Ενώ το Ισραήλ μάχεται εναντίον των διαφόρων μετώπων στο Ιράν, όλες οι δυτικές χώρες πρέπει να σταθούν σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ, ο πρόεδρος Μακρόν, όπως και άλλοι ηγέτες των δυτικών χωρών, ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Το Ιράν επιβάλλει εμπάργκο στους Χούτι, στη Χεζμπολάχ, στη Χαμάς και στους άλλους πληρεξουσίους; Φυσικά και όχι. Οι δράστες της τρομοκρατίας στέκονται μαζί. Αλλά οι χώρες που υποτίθεται ότι καταδικάζουν την τρομοκρατία και αντιτίθενται σε αυτήν, επιβάλλουν εμπάργκο στο Ισραήλ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ