Το ηφαίστειο της Αίτνας «ξερνάει» δαχτυλίδια καπνού που μοιάζουν με μέδουσες -Εντυπωσιακές εικόνες

Το ηφαίστειο της Αίτνας «ξερνάει» δαχτυλίδια καπνού που μοιάζουν με μέδουσες -Εντυπωσιακές εικόνες

Το ηφαίστειο της Αίτνας, στην ανατολική ακτή της Σικελίας, άρχισε να δείχνει νέα σημάδια έντονης δραστηριότητας, «ξερνώντας» στον ουρανό δαχτυλίδια καπνού.

Τα δαχτυλίδια είχαν μεγάλα και ήταν ορατά από μεγάλη απόσταση. Με το άνοιγμα του νέου μικρού κρατήρα (λάκκο) στο βορειοανατολικό τοίχωμα του νοτιοανατολικού κρατήρα, το ηφαίστειο έχει αρχίσει να παράγει πολλαπλούς δακτυλίους αερίου, που μοιάζουν με μέδουσες.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο παραμένει ανεξήγητο από την επιστημονική κοινότητα, για το πώς σχηματίζονται αυτά τα δαχτυλίδια καπνού.

Το φαινόμενο είναι σπάνιο, καθώς οι δακτύλιοι καπνού σχηματίζονται μόνο με συγκεκριμένο σχήμα και γεωμετρία κρατήρα.

Το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη τραβάει την προσοχή καθώς εκρήγνυται συχνά, ένα θέαμα που γοητεύει τους παρατηρητές για περισσότερα από 3.500 χρόνια.

Μια σειρά από απόκοσμες φωτογραφίες που τράβηξε η Maria Liotta από το σπίτι της στο Bronte της Σικελίας, στην Ιταλία, στις 5 Απριλίου 2024, δείχνει ένα παράξενο φαινόμενο γνωστό ως «δακτύλιοι ηφαιστειακού καπνού».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ