Η Μόσχα απειλεί τη Βρετανία: Σταματήστε να προκαλείτε τους Ουκρανούς να μας χτυπήσουν, θα υπάρξει «ανάλογη απάντηση»

Η Μόσχα απειλεί τη Βρετανία: Σταματήστε να προκαλείτε τους Ουκρανούς να μας χτυπήσουν, θα υπάρξει «ανάλογη απάντηση»

Το Λονδίνο νωρίτερα διαμήνυσε πως είναι «θεμιτό να χτυπά με τα όπλα μας στόχους σε ρωσικό έδαφος» η Ουκρανία

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τρίτη την Βρετανία, πως αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στην Ρωσία τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η δήλωση του Βρετανού υπουργού

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Χίπι ανέφερε ότι θα ήταν αποδεκτό για τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα για να επιτεθούν σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος, ενώ προσέθεσε ότι τα πλήγματα για τη διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού είναι ένα «απολύτως νόμιμο» μέρος του πολέμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι εμπλέκεται σε έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων και δήλωσε ότι τα όπλα που παραδόθηκαν από τη Δύση στην Ουκρανία θα ήταν δίκαιοι στόχοι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα δώσει στην Ουκρανία έναν μικρό αριθμό αντιαεροπορικών οχημάτων.

Οι δυτικές χώρες έχουν προσφέρει στρατιωτική βοήθεια εκατομμυρίων στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της τον Φεβρουάριο και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στη Γερμανία για να συζητήσουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS