Δημοσκοπήσεις: Η Χάρις προηγείται του Τραμπ πανεθνικά και σε τέσσερις πολιτείες-κλειδιά

Δημοσκοπήσεις: Η Χάρις προηγείται του Τραμπ πανεθνικά και σε τέσσερις πολιτείες-κλειδιά

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ προκύπτει από τον μέσο όρο των τελευταίων δημοσκοπήσεων ενόψει της κρίσιμης μάχης των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων σφυγμομετρήσεων από τον ιστότοπο 538, που είναι μέρος του αμερικανικού δικτύου ABC News –και περιλαμβάνει δημοσκοπήσεις εταιρειών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η διαφάνεια, το πόσα άτομα μετείχαν στη σφυγμομέτρηση, πότε διεξήχθη αυτή και πώς (τηλεφωνικά, διαδικτυακά κ.λπ.)– η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Χάρις προηγείται με 48% έναντι 45% του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου.

Ωστόσο, μολονότι οι πανεθνικές δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη δημοτικότητα των δύο μονομάχων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, δεν αποτελούν απαραίτητα ασφαλή τρόπο πρόβλεψης του αποτελέσματος τη βραδιά των εκλογών, αφού βάσει του εκλογικού συστήματος κάθε πολιτεία εκλέγει έναν αριθμό εκλεκτόρων περίπου ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού της και από τους 538 εκλέκτορες συνολικά για να νικήσει κάποιος θα πρέπει να συγκεντρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 270, όπως εξηγεί το BBC. Από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ οι περισσότερες ψηφίζουν σχεδόν πάντα το ίδιο κόμμα και λίγες είναι εκείνες που μπορεί να γείρουν προς τον ένα ή τον άλλο μονομάχο και να κρίνουν τον νικητή, λόγος για τον οποίο αποκαλούνται πολιτείες-κλειδιά.

Η Χάρις έχει μικρό προβάδισμα έναντι του Τραμπ σε τέσσερις από επτά πολιτείες-κλειδιά

Οι δημοσκοπήσεις είναι αμφίρροπες σε επτά πολιτείες-κλειδιά αυτή τη στιγμή, και η διαφορά που χωρίζει την Χάρις από τον Τραμπ φαίνεται ότι σε αρκετές εξ’ αυτών είναι μικρότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας εμπίμπτοντας στα όρια του στατιστικού λάθους. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η Πενσιλβάνια που εκλέγει τον μεγαλύτερο (19) αριθμό εκλεκτόρων.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που επεξεργάστηκαν τα 538/ABC News η Χάρις προηγείται οριακά (κάτω του 1%) στη Νεβάδα (6 εκλεκτορικές ψήφοι), την Πενσυλβάνια (κάτω του 1%), στο Μίσιγκαν (+2% - 15 εκλεκτορικές ψήφοι) και στο Ουισκόνσιν (+3% - 10 εκλεκτορικές ψήφοι), ενώ ο Τραμπ έχει προβάδισμα στη Βόρεια Καρολίνα (κάτω του 1% - 16 εκλεκτορικές ψήφοι), την Αριζόνα (κάτω του 1% - 11 εκλεκτορικές ψήφοι) και στη Τζόρτζια (κάτω του 1% - 16 εκλεκτορικές ψήφοι).

Η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν ήταν προπύργια των Δημοκρατικών μέχρι το 2016 που τα άλωσε ο Τραμπ. Ο Μπάιντεν τα ανακατέλαβε στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές του 2020 κι αν το επαναλάβει φέτος η Χάρις θα ανοίξει το δρόμο για τη νίκη της την βραδιά των εκλογών.

Ενδεικτικό του πώς άλλαξε η κούρσα αφότου η Χάρις έγινε υποψήφια των Δημοκρατικών, τη μέρα που ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη μάχη, ο Τραμπ προηγείτο κατά σχεδόν 5% κατά μέσο όρο σε αυτές τις επτά πολιτείες-κλειδιά.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ