«Η ΕΕ ετοιμάζει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αποκαλύψεις από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών

«Η ΕΕ ετοιμάζει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αποκαλύψεις από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών

«Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να σταματήσουν οι εισαγωγές στην Ευρώπη ρωσικού πετρελαίου», επανέλαβε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ έπειτα από την ανακοίνωση της Ουκρανίας για νέα ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς.

«Πάντα λέγαμε ότι θέλουμε ένα εμπάργκο στην εισαγωγή του ρωσικού άνθρακα, αυτό έγινε, και ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο», είπε ο Λεμέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Όταν βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητο να σταματήσουμε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η πραγματικότητα της κατάστασης στην Ουκρανία θα μετακινήσει τις γραμμές. Αν είναι δεσμευμένοι όπως εμείς στην ελευθερία και στην προστασία του ουκρανικού λαού, πρέπει να πάνε στο τέλος του συλλογισμού τους και να μην χρηματοδοτούν τον πόλεμο αγοράζοντας πετρέλαιο από τη Ρωσία», συμπλήρωσε αναφερόμενος στα κράτη της ΕΕ.

«Να σταματήσει»

Ο Μπρουνό Λεμέρ ευελπιστεί να πείσει τους Ευρωπαίους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ότι πρέπει να σταματήσει η εισαγωγή πετρέλαιο από τη Ρωσία.

«Ποια είναι η κύρια πηγή συναλλάγματος εδώ και πολλά χρόνια για την εξουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν; Δεν είναι το φυσικό αέριο, είναι το πετρέλαιο», ισχυρίστηκε ο Γάλλος υπουργός στη συνέχεια. «Σταματώντας την εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία θα πληγεί η χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία», υποστήριξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ