Γαλλικές εκλογές: Η ακροδεξιά Λεπέν χαρακτηρίζει «αυταρχικό» τον Μακρόν με εξτρεμιστικές απόψεις

Η Λεπέν επικαλείται τη δράση της αστυνομίας εναντίον πολιτικών διαδηλώσεων, όπως η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων.


Μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν απέρριψε χθες, ημέρα Πέμπτη, τις επικρίσεις του αντιπάλου της Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος την κατηγορεί ότι διατηρεί τις «αυταρχικές» και εξτρεμιστικές απόψεις της, παρά το γεγονός ότι επιδεικνύει μια ηπιότερη δημόσια εικόνα στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία.

«Αυτές οι επικρίσεις με κάνουν να χαμογελώ επειδή ουδέποτε είχαμε ένα πρόεδρο που να έδειξε περισσότερα σημάδια εξτρεμισμού από τον Εμανουέλ Μακρόν», είπε η Λεπέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, επικαλούμενη τη δράση της αστυνομίας εναντίον πολιτικών διαδηλώσεων, όπως η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων.

Κατά τη συνέντευξή της, η Λεπέν επανέλαβε ότι αν εκλεγεί, θεωρεί εφικτό να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Προηγουμένως είχε δηλώσει πως η ίδια θα ψήφιζε κατά της επαναφοράς της.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική ρυθμιστική αρχή που επιβλέπει τις εκλογές ανακοίνωσε πως ζήτησε διευκρινίσεις από την προεκλογική εκστατεία της Λεπέν σχετικά με δηλώσεις τις οποίες είχε εσφαλμένα αποδώσει σε δημόσιες αρχές σχετικά με την εγκληματικότητα και τη μετανάστευση, ένα από τα κεντρικά θέματά της.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ρυθμιστική αρχή τόνισε πως η Λεπέν δεν χρειάζεται να αλλάξει τα φυλλάδιά της που έχουν ήδη τυπωθεί.

Η Λεπέν χαρακτήρισε πολιτικό «ελιγμό» την κίνηση αυτή της επιτροπής ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας, της CNCCEP.

«Η Επιτροπή ζήτησε από την υποψήφια να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή της δήλωσής της χωρίς να αποδίδει κάπου» τα περί κορύφωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η CNCCEP.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS