Αυτός είναι ο Κροάτης ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ της Καϊλή -Έχει ΜΚΟ κατά της διαφθοράς!

Αυτός είναι ο Κροάτης ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ της Καϊλή -Έχει ΜΚΟ κατά της διαφθοράς!

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα, πλην ενός, για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή, καθώς ένας ευρωβουλευτής ψήφισε κατά.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε σήμερα ψηφοφορία και αποφάσισε κατά συντριπτική πλειοψηφία την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή μετά την αποκάλυψη της φερόμενης εμπλοκής της στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέγραψε 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές.

Ο μοναδικός ευρωβουλευτής που καταψήφισε τη σχετική πρόταση είναι ο Κροάτης ευρωβουλευτής Μίσλαβ Κολάκουσιτς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει ο επίσημος ιστότοπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κολάκουσιτς είναι 53 ετών και είναι ευρωβουλευτής από το 2019. Δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Συνεπώς, εντάσσεται στους μη εγγεγραμμένους.

Είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τον Καναδά και αναπληρωτής στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Ιαπωνία.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Κολάκουσιτς, σύμφωνα με επίσημο βιογραφικό του σημείωμα, είναι η εξής:

1998-2000: Ασκούμενος δικηγόρος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
2000-2001: Νομικός σύμβουλος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
2001-2005: Νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας
2005-2011: Ανώτερος νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας
2011-2019: Δικαστής του Εμποροδικείου του Ζάγκρεμπ
Πρόεδρος ΜΚΟ κατά της διαφθοράς ο Κολάκουσιτς

Είναι, επίσης, πρόεδρος της ΜΚΟ «Antikorupcija», «μιας πρωτοβουλίας πολιτών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό τη δημιουργία, στην κροατική κοινωνία, μιας ισχυρής πλατφόρμας υποστήριξης για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, την προστασία των ανθρωπίνων και των ατομικών δικαιωμάτων και την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες», αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπό της.

Είναι πάντως άγνωστο αν ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής ψήφισε κατά εκ παραδρομής.

Είχε τοποθετηθεί παλιότερα κατά των εμβολίων

O Κολάκουσιτς έχει προκαλέσει στο παρελθόν με τις αντιεμβολιαστικές του τοποθετήσεις, έχοντας καταθέσει συγκεκριμένα ψηφίσματα στην Ευρωβουλή. Στις 23 Φεβρουαρίου είχε καταθέσει ψήφισμα για την κατάργηση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid, με την αιτιολογία μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί μηχανισμό υπερβολικού ελέγχου που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες και ότι δεν συνιστά αποτελεσματικό μέσο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19, καθώς τα εμβολιασμένα άτομα ενδεχομένως εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό».

Eπίσης, παλαιότερα, σε παρέμβασή του προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών: «Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν πεθάνει λόγω παρενεργειών του εμβολίου. Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί αντιπροσωπεύουν τη θανατική ποινή και την εκτέλεσή της για πολλούς πολίτες. Αυτό πρέπει να παραμείνει επιλογή για κάθε πολίτη».

Στις 17:30 η Ολομέλεια συζητάει για την υπόθεση Qatargate

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεξαγάγει συζήτηση σήμερα στις 17:30 (ώρα Ελλάδος) σχετικά με τις υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και θα ψηφίσει σχετικό ψήφισμα για το θέμα την Πέμπτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ