Ερντογάν για Eurofighter: Η Γερμανία έχει μαλακώει -Αν δεν συμφωνήσουμε με την Ευρώπη, έχουμε εναλλακτικές

Ερντογάν για Eurofighter: Η Γερμανία έχει μαλακώει -Αν δεν συμφωνήσουμε με την Ευρώπη, έχουμε εναλλακτικές

Στα αεροσκάφη Eurofighter, τα οποία η Τουρκία επιθυμεί καιρό τώρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ερντογάν, τονίζοντας πως αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους στο NATO, τότε θα αναζητήσει άλλη διέξοδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τους G7 στην Ιταλία, σε συζητήση με τους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα του να καλύψει τις ανάγκες της σε μαχητικά αεροσκάφη ακόμα και εκτός ΝΑΤΟ.

Τα Eurofighter που ζητά η Τουρκία αναπτύσσονται από κοινού από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι η Γερμανία, που αρχικά είχε βάλει «μπλόκο» φαίνεται να μαλακώνει.

Σημείωσε όμως πως η βασική προσέγγιση της Άγκυρας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες από συμμάχους εντός του ΝΑΤΟ, «αν δεν γίνει αυτό τότε δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις».

Ερντογάν: Σημαντικά για εμάς τα Eurofighter

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Anadolu, σχετικά με την προμήθεια των Eurofighter Typhoon και την αντίρρηση της Γερμανίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι υπήρξαν συνομιλίες με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ για το θέμα.

«Όπως γνωρίζετε, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Ισπανίας είναι σημαντικά. Έχουν την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να μας παράσχουν αυτά τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Αλλά τους είπα ότι αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο σημείο επαφής με τη Γερμανία. Και είπε ότι θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση για τα Eurofighter».

«Αλλά πάνω απ' όλα, τα Eurofighter είναι σημαντικά για εμάς αυτή τη στιγμή. Η Γερμανία έχει επίσης μαλακώσει σε αυτό το θέμα. Οι αρμόδιοι υπουργοί μας διεξάγουν τις απαραίτητες συνομιλίες με τους ομολόγους τους και θα το πράξουν. Η βασική μας προσέγγιση είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας κυρίως από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, εάν στο τέλος της διαδικασίας προκύψει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μαχητικό που αναπτύσει η Τουρκία, το KAAN λέγοντας ότις «έχει πλέον φτερά» και ανέφερε ότι μελλοντικά όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα από αυτή την άποψη.

«Υπήρξε μια εποχή που περάσαμε μια παρόμοια διαδικασία με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε από τους συμμάχους μας. Τότε αυτό που συνέβη ήταν ότι παράγουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας στην υψηλότερη ποιότητα. Τώρα πολλές χώρες χτυπούν την πόρτα της Τουρκίας για να τα αγοράσουν».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ