Έλον Μασκ: Αγωγή εναντίον του από μετόχους του twitter

Έλον Μασκ: Αγωγή εναντίον του από μετόχους του twitter

Ομάδα μετόχων του twitter προχώρησε σε αγωγή κατά του ιδίου του Μασκ για τον τρόπο με τον οποίο εκείνος έχει μέχρι στιγμής χειριστεί την υπόθεση της εξαγοράς του κοινωνικού δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, ο επενδυτής Γουίλιαμ Χίερσνιακ (William Heresniak), που φέρεται να εκπροσωπεί ομάδα μετόχων, στράφηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια ασκώντας αγωγή κατά του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ τον οποίο κατηγορεί για αδικοπραξία, ψευδείς δηλώσεις και απόπειρες χειραγώγησης της αγοράς, μεταξύ άλλων.

Ο 50χρονος Μασκ κατηγορείται πως καθυστέρησε να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς. Κατηγορείται επίσης για το περιεχόμενο κάποιων εκ των αναρτήσεών του στο twitter το οποίο η ενάγουρα πλευρά χαρακτηρίζει «παραπλανητικό».

Ο Φρανκ Μποτίνι, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους επενδυτές του twitter, δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στο BBC πως ο Έλον Μασκ «συνεχίζει να απαξιώνει και να υποτιμά την εταιρεία που θέλει να αγοράσει για 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή αγοράς».  

Σημειώνεται, πάντως, πως η αξία των μετοχών του twitter κινείται πια σε επίπεδα κατά περίπου 27% πιο χαμηλά από εκείνα που θα αντιστοιχούσαν στην αρχική προσφορά εξαγοράς του Μασκ των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή.  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ