Εκλογές στην Τουρκία: «Χάνει έδαφος» ο Κιλιτσντάρογλου - Αυξάνονται οι πιθανότητες για νίκη του Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: «Χάνει έδαφος» ο Κιλιτσντάρογλου - Αυξάνονται οι πιθανότητες για νίκη του Ερντογάν

Αποδυναμωμένη εμφανίζεται η συμμαχία υπό τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τις πιθανότητες να αναδειχθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νικητής στον β' γύρο των τουρκικών εκλογών να αυξάνονται.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, 11 μέλη της Επιτροπής Ιδρυτών του Κόμματος του Μέλλοντος του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που συμμετέχει στη συμμαχία υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, παραιτήθηκαν από το κόμμα και προσχώρησαν στο ΑΚΡ του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, τα 11 στελέχη εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σκληρή γλώσσα που υιοθέτησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εν όψει του δεύτερου γύρου της 28ης Μαΐου κατά των προσφύγων, τους οποίους υπόσχεται να διώξει από τη χώρα μόλις αναλάβει την εξουσία.

Δεδομένου ότι ο Κιλιτσντάρογλου στηρίζεται στην ψήφο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), επικεντρώνει τον εθνικιστικό του λόγο στο προσφυγικό και εκπέμπει μηνύματα που παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως πηγή πολλών δεινών στη χώρα, υποσχόμενος ότι θα τους διώξει.

Η συνάντηση Κιλιτσντάρογλου - Ογάν

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις κατ' ιδίαν συνομιλίες των προηγούμενων ημερών, ο Κιλιτσντάρογλου δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον εθνικιστή Σινάν Ογάν που αναδείχθηκε ρυθμιστής του δεύτερου γύρου των τουρκικών εκλογών.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε συναντηθεί πριν από λίγες ημέρες με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκη, στη συμμαχία του οποίου συμμετέχει ο προεδρικός υποψήφιος Σινάν Ογάν, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 5% του συνόλου των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε στα γραφεία του κόμματος Νίκη και αφορούσε πιθανή συμφωνία στήριξης από τον προεδρικό υποψήφιο Σινάν Ογάν στον Κιλιτσντάρογλου για τον δεύτερο γύρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS