ΕΕ: Οι υπουργοί Υγείας αναζητούν κοινό έδαφος για τη χορήγηση τέταρτης δόσης

ΕΕ: Οι υπουργοί Υγείας αναζητούν κοινό έδαφος για τη χορήγηση τέταρτης δόσης

Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν να βρουν κοινό έδαφος για μια ενδεχόμενη τέταρτη δόση εμβολίων κατά της COVID-19 εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα είναι λογικό να χορηγηθεί τέταρτη δόση σε ανθρώπους με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν τη «χορήγηση τέταρτης δόσης», ανέφερε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η γαλλική προεδρία της ΕΕ, η οποία διοργάνωσε την τελευταία στιγμή την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας.

Η Ουγγαρία και η Δανία, χώρες μέλη της ΕΕ, έχουν ήδη αποφασίσει τη διάθεση τέταρτης δόσης των εμβολίων κατά της COVID. Η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα αφορά τους πλέον ευπαθείς ενώ η ουγγρική κυβέρνηση είπε ότι όλοι θα μπορούν να κάνουν τη δόση αυτή αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους.

Η κυκλοφορία της τέταρτης δόσης ξεκίνησε στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα, με τη χώρα να γίνεται η πρώτη που χορηγεί τη λεγόμενη δεύτερη ενισχυτική δόση.

Τα πλουσιότερα κράτη αποφάσισαν να επισπεύσουν την κυκλοφορία των τρίτων δόσεων εν μέσω κύματος νέων κρουσμάτων που προκάλεσε η πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, αλλά παραμένουν διχασμένα σε ό,τι αφορά την τέταρτη. Πολλές χώρες θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό.

Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να βρεθεί κοινή προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις στρατηγικές στον εμβολιασμό.
Στη διαδικτυακή συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης ο συντονισμός άλλων πολιτικών για την COVID, συμπεριλαμβανομένης πιθανής νέας κοινής προμήθειας εμβολίων, καθώς τα «εμβόλια που είναι προσαρμοσμένα στις παραλλαγές έρχονται σύντομα», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Τα εμβόλια που είναι προσαρμοσμένα στην Όμικρον μπορεί να είναι έτοιμα ακόμα και τον Μάρτιο, αλλά η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων έχει δηλώσει πως δεν είναι ακόμα σαφές εάν χρειάζονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS