ΗΠΑ: Οι Βρυξέλλες θέλουν να εξασφαλίσουν τις εισαγωγές αμερικανικών συστατικών εμβολίων

ΗΠΑ: Οι Βρυξέλλες θέλουν να εξασφαλίσουν τις εισαγωγές αμερικανικών συστατικών εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εξασφάλιση του εφοδιασμού σε αμερικανικά συστατικά των εμβολίων κατά του κορωνοϊού τα οποία υπόκεινται από την Ουάσινγκτον σε αυστηρούς περιορισμούς εξαγωγής, ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το AFP.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη βιομηχανική πλευρά της παρασκευής εμβολίων, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Τζέφρι Ζάιεντς, συντονιστή της ομάδας για τη μάχη κατά της Covid-19 στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή που πρόσκειται στις συνομιλίες. Η ιδέα είναι να "εργαστούμε συντονισμένα ώστε να μην δημιουργηθεί 'μποτιλιάρισμα'" για τους Ευρωπαίους παρασκευαστές εμβολίων, εξήγησε.

Η Ουάσινγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια, οι οποίες υπόκεινται σε ειδικές άδειες.

"Ο καθένας έχει τους κανόνες του, που είναι νόμιμοι. Η ιδέα δεν είναι να τους ξανασυζητήσουμε", αλλά να εξετάσουμε "τις διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται" για τις εξαγωγές συστατικών και να δούμε "πώς θα τις διευκολύνουμε, θα τις επιταχύνουμε", υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή πηγή. "Πρόκειται για ένα προληπτικό διάβημα. Καθώς η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε ισχύ, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όλα τα συστατικά μπορούν να ακολουθήσουν", διευκρίνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS