Ν. Φιλαδέλφεια: Κροατική εφημερίδα αποκαλύπτει τους χούλιγκαν που φέρεται να οργάνωσαν τη «φονική εκδρομή»

Ν. Φιλαδέλφεια: Κροατική εφημερίδα αποκαλύπτει τους χούλιγκαν που φέρεται να οργάνωσαν τη «φονική εκδρομή»

Κροατική εφημερίδα προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ξεκίνησαν από τη χώρα τους με τελικό προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μαζί με Έλληνες προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια που είχαν ως συνέπεια τη δολοφονία του φίλου της Ένωσης, Μιχάλη Κατσουρή.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Nacional», που επικαλείται ελληνικές αστυνομικές πηγές, «ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών με τα αρχικά D.H. και ένας απόφοιτος κοινωνιολόγος με τα αρχικά Ι.Ζ.» φέρεται να είναι οι δύο Κροάτες που οργάνωσαν το «τάγμα εφόδου» των Bad Blue Boys στην Αθήνα.

protoselido kroatikis efimeridas gia hooligans dinamo zagreb 14 8 23.jpg

Nacional: «Γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά;»

Παράλληλα, το ίδιο μέσο, αναφέρει σε σχετικό ερώτημά του γιατί η «κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας και γιατί δεν μετέβη στην Αθήνα, αλλά, αντίθετα, νίπτει τας χείρας της με τους ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην Ελληνική Αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των οπαδών που πήγαινε στην Αθήνα με καταστροφικά εν τέλει αποτελέσματα;».

Δολοφονία Κατσουρή: Συνελήφθη Κροάτης χούλιγκαν με μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών

Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «Nacional» αναφέρεται ότι ένας από τους Κροάτες συλληφθέντες, με τα αρχικά P.L., γεννημένος το 2000, οργανωμένος οπαδός των Bad Blue Boys, βρέθηκε με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με μαύρη λαβή, με μήκος λεπίδας οκτώ εκατοστά και συνολικό μήκος 18 εκατοστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής δολοφονήθηκε με μια μαχαιριά στο χέρι από μαχαίρι τύπου καραμπίτ.

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων χούλιγκαν

Υπενθυμίζεται ότι άρχισαν σήμερα (14/8) οι μεταγωγές στις φυλακές των προφυλακισθέντων Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν για τη δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια για τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται η έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι' αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών έχει να κάνει κυρίως με τις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπλοκές, έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα οι Κροάτες και Ελληνες χούλιγκαν να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους, αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ