Do Kwon: Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο φυγάς των κρυπτονομισμάτων

Do Kwon: Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο φυγάς των κρυπτονομισμάτων

Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο καταζητούμενος διεθνώς για απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και συνιδρυτής της Terraform Labs, Do Kwon, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νότιας Κορέας.

Ο Do Kwon ευθύνεται για απώλειες άνω των 40 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση των terraUSD και Luna, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να ασκεί δίωξη για απάτη κατά της Terraform Labs και του διευθύνοντα συμβούλου της, Do Kwon. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Δεν είναι σαφές εάν η σύλληψή του έγινε κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών. Πέρα από την κατηγορία για απάτη από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ, οι αρχές της Νότιας Κορέας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Do Kwon τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς πίστευαν ότι η Terraform Labs είχε παραβιάσει τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς. Υπήρχε η υποψία ότι βρισκόταν στη Σερβία, και μάλιστα έστειλαν αξιωματούχους στο Βελιγράδι για διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος ο Kwon είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι κρύβεται, ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποτέ πού βρίσκεται.

Την είδηση ​​της σύλληψής του έκανε αρχικά γνωστή ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου, Filip Adzic, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «ένας από τους πιο καταζητούμενους φυγάδες στον κόσμο» είχε τεθεί υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα. Πρόσθεσε ότι ο ύποπτος φέρεται να ταξίδευε με ψεύτικο όνομα. Προσπαθούσε να διαφύγει στο Ντουμπάι χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα της Κόστα Ρίκα.

Οι αρχές περίμεναν την επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας του άνδρα, είπε. Έτσι την Παρασκευή, η αστυνομία της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη στο Μαυροβούνιο είναι ο Do Kwon, καθώς υπήρχε ταύτιση στα δακτυλικά αποτυπώματα.

Σημειώνεται ότι το Μαυροβούνιο δεν έχει συμφωνίες έκδοσης ούτε με τις ΗΠΑ ούτε με τη Νότια Κορέα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ