CNN: Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο - Έχει σαμποτέρ σε όλη τη Ρωσία

CNN: Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο - Έχει σαμποτέρ σε όλη τη Ρωσία

 Η Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πρακτόρων και υποστηρικτών εντός της Ρωσίας, που εργάζονται για πράξεις δολιοφθοράς κατά ρωσικών στόχων, αποκαλύπτει το CNN, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για το θέμα. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το Κίεβο παρέχει στο δίκτυο που έχει δημιουργήσει drone, για την οργάνωση επιθέσεων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η επίθεση στο Κρεμλίνο με drone στις αρχές Μαΐου ήταν έργο των φιλοουκρανών πρακτόρων, οι οποίοι εκτόξευσαν τα drone από ρωσικό έδαφος, αντί να τα στείλουν από την Ουκρανία στη Μόσχα.

Δεν είναι σαφές αν τις τελευταίες ημέρες έγιναν από μέλη του δικτύου ή από το εσωτερικό της Ρωσίας κι άλλες επιθέσεις με drone, συμπεριλαμβανομένης και μίας που είχε στόχο μία κατοικημένη γειτονιά κοντά στη Μόσχα και μίας επίθεσης σε διυλιστήρια πετρελαίου.

Φιλοουκρανικοί πυρήνες προβοκατόρων εντός της Ρωσίας

Όμως, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει πυρήνες προβοκατόρων εντός της Ρωσίας και οι οποίοι αποτελούνται από έναν συνδυασμό φιλοουκρανών υποστηρικτών και καλά εκπαιδευμένων πρακτόρων στο συγκεκριμένο είδος πολέμου. Οι ίδιοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Ουκρανία τους παρέχει drone ουκρανικής προέλευσης. Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάποια από αυτές τις επιθέσεις έχει πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας drone που παρέχονται από τις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN δεν μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα στον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία κατάφερε τη μεταφορά των drone στη Ρωσία. Δύο όμως από τις πηγές σημείωσαν ότι το Κίεβο έχει δημιουργήσει καλά εδραιωμένες διαδρομές λαθρεμπορίου, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή drones ή εξαρτημάτων drone στη Ρωσία.

Δύσκολος ο έλεγχος των συνόρων

Σύμφωνα με έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο πληροφοριών, τα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας είναι τεράστια και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Κάτι τέτοιο τα καθιστά επισφαλή για λαθρεμπόριο, στο οποίο, όπως είπε, επιδίδονταν οι Ουκρανοί το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας που βρίσκονταν σε πόλεμο με τις φιλορωσικές δυνάμεις. «Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια περιφερειακή περιοχή της Ρωσίας. Η επιβίωση είναι το πρόβλημα όλων, επομένως τα μετρητά κάνουν θαύματα», είπε ο αξιωματούχος.

Ασαφές παραμένει ποιος ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι εμπλέκονται άτομα μέσα από την κοινότητα πληροφοριών της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει θέσει γενικές παραμέτρους για το τι επιτρέπεται να κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας, αλλά δεν απαιτείται κάθε επιχείρηση την υπογραφή του.

Κληθείς για σχόλιο, εκπρόσωπος του επικεφαλής της ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας δήλωσε στο CNN ότι οι μυστηριώδεις εκρήξεις και οι επιθέσεις με drone εντός της Ρωσίας θα συνεχιστούν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS