Αυστραλία: Γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές σε 18 ημέρες, με εξωσωματική και φυσιολογικά -Η απίστευτη ιστορία της

Αυστραλία: Γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές σε 18 ημέρες, με εξωσωματική και φυσιολογικά -Η απίστευτη ιστορία της

Ένα περιστατικό που άφησε άφωνους τους γιατρούς συνέβη στην πόλη Περθ στην Αυστραλία, όταν γυναίκα που προσπαθούσε να φέρει στον κόσμο παιδί με εξωσωματική, έμεινε έγκυος δύο φορές σε διάστημα 18 ημερών.

Η Σάντρα και ο Ντέιβιντ, 36 και 40 ετών, μπήκαν στον τρίτο γύρο της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης τον Αύγουστο του 2022, χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι κυοφορούσε ήδη παιδί, το οποίο είχαν συλλάβει φυσικά.

Το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο είναι γνωστό ως υπεργονιμοποίηση και η Σάντρα είναι μόλις η 10η καταγεγραμμένη περίπτωση στην ιστορία.

Τι είναι η υπεργονιμοποίηση

Η υπεργονιμοποίηση είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, όπου δύο παιδιά συλλαμβάνονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στην ίδια μήτρα, τα οποία στη συνέχεια γεννιούνται ως «δίδυμα».

Μετά την εξωσωματική που υποβλήθηκαν, οι γιατροί ανακάλυψαν δύο έμβρυα κατά τη διάρκεια του υπερήχου, τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

Όπως διαβάζουμε στην DailyMail, η Πόπη και ο Μάικλ (τα δίδυμα) είναι το 10η καταγεγραμμένη περίπτωση υπεργονιμοποίησης στην ιστορία, όπου δύο έμβρυα συλλαμβάνονται χωριστά στην ίδια μήτρα.

Σύμφωνα με την μητέρα, τα τεστ που έκανε πριν ξεκινήσει την εξωσωματική διαδικασία, δεν έδειξαν πως ήταν ήδη έγκυος και λίγο μετά έμεινε ξανά έγκυος, αυτή τη φορά από την εξωσωματική, αποκτώντας τελικά δίδυμα, τα οποία είχαν συλληφθή με 18 ημέρες διαφορά.

Αυστραλία: Η φυσική εγκυμοσύνη προκάλεσε σοκ στο ζευγάρι -Νόμιζαν ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες
Η φυσική εγκυμοσύνη προκάλεσε σοκ στο ζευγάρι, καθώς ο Ντέιβιντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων το 2015.

Την ίδια εποχή, η Σάντρα είχε επίσης διαγνωσθεί με χαμηλό αριθμό ωαρίων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί προειδοποίησαν το ζευγάρι ότι οι πιθανότητες για φυσική εγκυμοσύνη ήταν απειροελάχιστες.

Παρόλο που τα νεογέννητα είναι θεωρούνται δίδυμα, γεννήθηκαν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης αφού πέρασαν διαφορετικό χρόνο στη μήτρα.

Η Πόπη ήταν τρία κιλά και είχε αναπτύξει το αντανακλαστικό της στο πιπίλισμα μέχρι τη στιγμή που γεννήθηκε, αλλά ο Μάικλ ήταν μόλις δύο κιλά και δεν μπορούσε καν να κουνηθεί καλά καλά.

«Μάλλον είναι ένα μήνα πίσω αναπτυξιακά», λέει η μητέρα τους Σάντρα

Ωστόσο οι γονείς αναφέρουν πως πλέον και τα δύο παιδιά είναι υγιή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ