Ξεκίνησαν οι βροχές στην Αττική: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες - Έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Ξεκίνησαν οι βροχές στην Αττική: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες - Έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πέρασμα της κακοκαιρίας που θα σαρώνει τη χώρα μέχρι και τη Δευτέρα. Βροχές και καταιγίδες είχαν σημειωθεί νωρίτερα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινόμενων της ΕΜΥ προβλέπει και κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.


Σύμφωνα με το meteo, καταρρακτώδης βροχή πέφτει αυτή την ώρα στην Πάρνηθα και στα Βίλια, ισχυρή βροχή πέφτει στην Αγία Παρασκευή και στα Βριλήσσια.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, την Κυριακή αναμένονται αρκετές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς την περιοχή της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας και του βόρειου βορειοδυτικού Αιγαίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν στο σύνολο της χώρας, καθώς και στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, καθώς και για ισχυρούς κεραυνούς, ενώ τόνισε ότι οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, προς το μεσημέρι, οι συννεφιές που παρατηρούνταν τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται και στη συμπρωτεύουσα.

Ο καιρός θα είναι άστατος και τη Δευτέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Την ίδια ώρα, σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα Κυριακή και τη Δευτέρα (12-06-2023) με έντονα φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

  • Μακεδονία
  • Ήπειρος
  • Θεσσαλία
  • Στερεά Ελλάδα
  • Εύβοια
  • Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ