Τρένα: Στις 3 Απριλίου επιστρέφουν τα δρομολόγια για Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Τρένα: Στις 3 Απριλίου επιστρέφουν τα δρομολόγια για Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Από τη Δευτέρα, 3 Απριλίου αναμένεται να επιστρέψει το δρομολόγιο των τρένων Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Πρόκειται τις επιβατικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train, που επιστρέφουν με βάση τον επικαιροποιημένο σχεδιασμό του ΟΣΕ.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΣΕ:

  • Από το προσεχές Σάββατο 1 Απριλίου θα τεθούν σε λειτουργία οι αμαξοστοιχίες Aθήνα -Παλαιοφάρσαλο και θα γίνει παράλληλα και η δρομολόγηση των τοπικών αμαξοστοιχιών Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα.

  • Στις 5 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες Λειανοκλάδι –Στυλίδα και Αθήνα Λειανοκλάδι.

  • Αντίστοιχα για τις 10 Απριλίου προγραμματίζονται τα δρομολόγια στον άξονα Λάρισα-Βόλος.

  • Νωρίτερα, στις 3 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Θεσσαλονίκη Στρυμώνας-Προμαχώνα.

  • Από χθες 29 Μαρτίου λειτουργούν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες που συνδέουν το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου με τον λιμένα του Ικονίου και οι αμαξοστοιχίες στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη.

Επέστρεψαν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες

Στο μεταξύ, χθες, Τετάρτη, 29 Μαρτίου, σχεδόν έναν μήνα μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών στα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, αίροντας την πολυήμερη καραντίνα στις εμπορικές μεταφορές που προκάλεσε συνθήκες ασφυξίας για σχεδόν ένα μήνα. Για χθες ήταν προγραμματισμένες να εκκινήσουν και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες που εξυπηρετούν την διακίνηση υλικού του ΝΑΤΟ στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο.

Με ανάρτησή του αργά χθες το βράδυ, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κ. Κώστας Γεννιδούνιας αναφέρεται σε επιστολή του Οργανισμού που εστάλη στο σωματείο των μηχανοδηγών, με την οποία φαίνεται ότι υπάρχουν γραπτές διαβεβαιώσεις για την διέλευση από τις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα.

Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), αναφέρεται σε μετάθεση της επαναλειτουργίας της γραμμής του Κιάτου (Προαστιακός Αθήνα – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Κόρινθος – Κιάτο – Αίγιο) που ήταν προγραμματισμένη να λειτουργήσει στις 27 Μαρτίου κατά 10 έως 15 μέρες, ενώ επιβεβαιώνει την έναρξη της επιβατικής γραμμής προς Θεσσαλονίκη την προσεχή Δευτέρα 3 Απριλίου από την 1 του μήνα που ήταν το αρχικό σχέδιο.

«Για τις επικοινωνίες εντός των σηράγγων θα υπάρχει πιστοποιημένος υπάλληλος του ΟΣΕ εντός των αμαξοστοιχιών που θα χρησιμοποιεί το σύστημα G-SMR (σύστημα επικοινωνίας μέσω GSM) για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όχι για λόγους κυκλοφορίας καθώς το σύστημα δεν έχει αδειοδοτηθεί όπως αναφέρει ο ΟΣΕ» σημειώνει η διοίκηση του σωματείου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ