Σύψας: «Καμία οικογένεια δε θεωρείται ασφαλής για ρεβεγιόν ούτε στον ίδιο όροφο πολυκατοικίας»

Σύψας: «Καμία οικογένεια δε θεωρείται ασφαλής για ρεβεγιόν ούτε στον ίδιο όροφο πολυκατοικίας»

Ρεβεγιόν σπίτι μας και μόνο με την οικογένειά μας.

Αυτός είναι ο μοναδικός “δρόμος” κατά τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα, για να παραμείνουμε υγιείς μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα και ο αριθμός των διασωληνωμένων από κορονοϊό.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής είπε ότι θα πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο Ιανουάριο. Κι αυτό γιατί, ο κορονοϊός, αγαπάει το κρύο…

Για το μερικό άνοιγμα της αγοράς
“Κάθε άνοιγμα επιφέρει αύξηση τη διασποράς. Αν το click away δε γίνει σωστά και προκληθεί συνωστισμός, κινδυνεύουμε με επιδημική έκρηξη!” είπε με νόημα ο Νίκος Σύψας για το άνοιγμα της αγοράς!

“Αν λειτουργήσει είναι το ελάχιστο δυνατό που μπορούμε να κάνουμε… Η πτώση της θερμοκρασίας που έρχεται θα επιφέρει αύξηση της διασποράς. Μπαίνουμε σε μια περίοδο που έχουμε αναπνευστικές λοιμώξεις. Δύσκολη περίοδος που θα την κάνουμε ακόμα πιο δύσκολη με το άνοιγμα της αγοράς”.

Για τα ρεβεγιον
“Τα δεδομένα των επιδημιολόγων, μας λένε ότι η διασπορά έχει περάσει στα σπίτια. Μεγάλα και μικρά ρεβεγιόν σημαίνουν διασπορά. Δε θέλει κανείς να κάνει ένα ρεβεγιόν και να μάθει ότι οι καλεσμένοι του είναι διασωληνωμένοι.

Πρέπει να κάνουμε τα Χριστούγεννα ενδοοικογενειακά. Καμία άλλη οικογένεια δε θεωρείται ασφαλείς. Ακόμα και στον ίδιο όροφο της πολυκατοικίας μπορεί να έχουν μέσα κάποιο άτομο με ή χωρίς συμπτώματα… Κάθε οικογένεια μπορεί να έχει ένα μολυσμένο άτομο που να είναι ασυμπτωματικό. Κάθε συνάντηση οικογενειών μπορεί να επιφέρει διασπορά”.

Για το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο
“Αυτό θα το δούμε τότε. Αλλά ένας από τους λόγους που δεν άνοιξε τώρα η αγορά, ήταν για να ανοίξουν τα σχολεία τον Ιανουάριο. Σε πρώτη φάση το δημοτικό… Αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέπουν”.

Ο κύριος Σύψας είπε με νόημα, ότι όλα εξαρτώνται από τον αριθμό των διασωληνωμένων. Αν αυτός ο αριθμός δεν πέσει, δε μπορεί να υπάρξει καμία χαλάρωση των μέτρων. Κατά τον ίδιο, αυτό αναμένεται να γίνει “γύρω στις 15 Ιανουαρίου”…

“Θα έχουμε έναν δύσκολο Ιανουάριο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Να μη δούμε άσχημες καταστάσεις”.

Για το εμβόλιο
“Αν μας πουν ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, εγώ πρώτος θα το κάνω. Γιατί βλέπω πολύ άγριες εικόνες ασθενών. Συστήνω σε όλους τους πολίτες να το κάνουν”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS