Σύψας για κορωνοϊό: «Ενα βήμα πριν το οριζόντιο lockdown - Η κατάσταση δεν είναι καλή»

Σύψας για κορωνοϊό: «Ενα βήμα πριν το οριζόντιο lockdown - Η κατάσταση δεν είναι καλή»

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική, έκρουσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στο Open TV, τόνισε ότι «η επιδημία πήρε μία απότομη ανοδική πορεία» και πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν από το lockdown».

Ο λοιμωξιολόγος, μάλιστα, ανέφερε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να λειτουργούν κανονικά».

Τέλος, έκανε έκκληση στους ηλικιωμένους και κυρίως στους παππούδες και τις γιαγιάδες «να μην αγκαλιάζετε τα παιδιά», τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι «είναι στο τραπέζι το οριζόντιο lockdown».

Παρότι οι καθηγητές αναφέρουν ότι το Lockdown είναι στη φαρέτρα και ένα από τα επόμενα βήματα, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να ξορκίζει το σενάριο αυτό.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες για το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown στην Αττική πως «δεν θα γίνει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον». Αλλη κυβερνητική πηγή έλεγε πως θεωρεί απίθανο το σενάριο, το οποίο δεν έχει συζητηθεί σε καμία σύσκεψη. Ενώ τρίτος κυβερνητικός παράγοντας σημείωνε: «Υπάρχει πάντα η αυστηροποίηση μέτρων, αλλά η λογική "τα κλείνω όλα" δεν υπάρχει στην κυβέρνηση». Το βράδυ ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνιζε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως το σενάριο ενός δεύτερου lockdown θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, επισημαίνοντας πως αυτό το σενάριο θα είναι η τελευταία επιλογή.

Ωστόσο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν αποκλείονται και νέα μέτρα, ακόμη πιο αυστηρά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS