Σύψας: Ο εφιάλτης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων μετά το πέρας της πανδημίας - Ποιο είναι το θανατηφόρο μικρόβιο

Σύψας: Ο εφιάλτης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων μετά το πέρας της πανδημίας - Ποιο είναι το θανατηφόρο μικρόβιο

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, και γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Νίκος Σύψας τοποθετήθηκε επί των πρωτοσέλιδων για την περίοδο μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Σύψας εστίασε στα πολυανθεκτικά μικρόβια και συγκεκριμένα στο Candida Auris λέγοντας ότι το συγκεκριμένο υπήρχε και πριν την πανδημία και στοίχιζε πολλές ζωές.
Εν συνεχεία, τόνισε ότι η κατάσταση ήταν κακή αλλά επιδεινώθηκε κατά την διάρκεια της Covid 19. Μάλιστα επισήμανε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας έγινε έκρηξη!
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Η επιτήρηση χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα σημαντικό κομμάτι των θανάτων οφείλεται στο πρόβλημα αυτό. Όλοι οι γιατροί που ήταν στον έλεγχο των λοιμώξεων πήγαν στις μονάδες Covid-19».

Πρώτο αίτιο θανάτου οι λοιμώξεις

Στην πορεία, ο κ. Σύψας υποστήριξε ότι τα πολυανθεκτικά μικρόβια όχι μόνο θα παραμείνουν αλλά και μάλιστα το πρώτο αίτιο θανάτου θα είναι οι λοιμώξεις από αυτά τα μικρόβια.
«Τα επόμενα πρωτοσέλιδα θα γραφτούν γι’ αυτό. Είναι στα νοσοκομεία μας και σκοτώνουν κόσμο. Candida Auris. Είναι στα νοσοκομεία και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα. Όταν μπαίνει στα νοσοκομεία δεν βγαίνει ποτέ. Είχαμε στην Αθήνα νοσοκομεία με πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ο Ευαγγελισμός. Θα τα βρούμε μπροστά μας», τόνισε.

Τέλος, πρόσθεσε ότι η Πολιτεία όταν φύγει η Covid πρέπει να επικεντρωθεί στο πρόβλημα των ανθεκτικών λοιμώξεων στα νοσοκομεία. Σημείωσε ότι έχει μεγάλη θνησιμότητα αυτό το μικρόβιο, έχει αντοχή στα αντιβιοτικά και δεν εκριζώνεται. Μάλιστα τόνισε ότι στο εξωτερικό ξήλωσαν ολόκληρη ΜΕΘ για να εκριζώσουν το μικρόβιο και την ξαναέχτισαν από την αρχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ