Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το μεσημέρι τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου - Το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών που εφαρμόστηκε

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το μεσημέρι τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου - Το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών που εφαρμόστηκε

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε το πρωί της Πέμπτης η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, σύμφωνα με την οποία τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου αναμένονται μετά το μεσημέρι.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η κυρία Λεονταρή όλα γίνονται βάσει του πρωτοκόλλου μαζικών καταστροφών που το χειρίζεται ένα τμήμα της ΕΛΑΣ η οποία έχει την ευθύνη της ταυτοποίησης.

Επικαλούμενη πληροφορίες από την ΕΛΑΣ η ιατροδικαστής Λάρισας είπε, επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω DNA θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι ώστε στη συνέχεια η υπηρεσία της να εκδώσει τα πιστοποιητικά θανάτου.

Εξηγώντας τι προβλέπει το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών για την ταυτοποίηση των νεκρών σε τέτοια περιστατικά όπως αυτό με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είπε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί κανείς, θεωρούνται αγνώστων στοιχείων μέχρι να υπάρξει ταυτοποίηση μέσω DNA όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για τις μαζικές καταστροφές».

«Μόνο μια οικογένεια αναγνώρισε το παιδί της χθες, Τετάρτη, και σταματήσαμε κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας» πρόσθεσε η κυρία Λεοντάρη διευκρινίζοντας για ποιο λόγο δεν έγινε χθες, Τετάρτη, «η επώδυνη αναγνώριση των σορών» ενώ πρόσθεσε ότι «περιμένουμε και σήμερα σορούς».

Πέρα από τις σορούς υπάρχουν και σάκοι με ανθρώπινα μέλη τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη είπε, επίσης, στον ΑΝΤ1 η κυρία Λεονταρή προσθέτοντας ότι «53-54 οικογένειες έχουν δώσει dna και έχουν δηλώσει απώλεια».

Η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας επανέλαβε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 43 κάνοντας λόγο για αρκετούς αγνοούμενους - η τελευταία πληροφορία ανεβάζει τον αριθμό τους στους 19.

Η κυρία Λεοντάρη ρωτήθηκε και για το πώς διαχειρίζεται η ίδια και οι συνάδελφοί της τέτοια περιστατικά και είιπε ότι «η ιατροδικαστική υπηρεσία και ο ιατροδικαστής έχει ένα απίστευτα θλιβερό καθήκον. Χειρίζεται τον θάνατο καθημερινά, τον πόνο των βιασμένων και των ξυλοδαρμένων καθημερινά. Εγώ προσωπικά προσεγγίζω πάρα πολύ τις οικογένειες στον πόνο τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ