Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια -Αναστέλλεται η καραντίνα στη Λάρισα λόγω σεισμού

Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια -Αναστέλλεται η καραντίνα στη Λάρισα λόγω σεισμού

Τις νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από αύριο η ΠΕ Φωκίδας και ο δήμος Ανωγείων της ΠΕ Ρεθύμνου από αύριο 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, ενώ λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή από αύριο στις 6 το πρωί βγαίνει από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» η ΠΕ Λάρισας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή.

«Όμως ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», συνέχισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας.

Στη συνέχεια τόνισε πως η κατάσταση είναι οριακή σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Δεν υφίστανται περιορισμοί για τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ - Επιτρέπεται η τέλεση γάμων μέχρι 9 άτομα
Διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, είπε ότι για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία). Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση) καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Η άρση της αναστολής των τελετών γάμων προέκυψε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS