Στις 11 το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου -Η οικογένεια και 250 φίλοι στη Μητρόπολη, οι ετοιμασίες

Στις 11 το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου -Η οικογένεια και 250 φίλοι στη Μητρόπολη, οι ετοιμασίες

Στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο παρουσία της οικογένειάς του και φίλων.

Αννα Μαρία, Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων θα βρεθούν το πρωί στη Μητρόπολη για το Μνημόσυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σταλεί προσκλήσεις σε 250 άτομα φίλους του τέως βασιλιά και της οικογένειάς του που δεν μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία. Δεν πρόκειται ωστόσο να παραστούν γαλαζοαίματοι από την Ευρώπη. Θα έρθουν μόνο η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία με τις κόρες της Κριστίνα και Ελενα. Στην Αθήνα έφθασε μαζί τους και η Ειρήνη η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά και οι καλεσμένοι τους θα μεταφερθούν στην Μητρόπολη με βαν από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια, ενώ τα απραίτητα μέτρα έχει λάβει και η ΕΛΑΣ με 300 αστυνομικούς επί ποδός. Κλειστή θα παραμείνει για κάποιες ώρες και η οδός Μητροπόλεως για λόγους ασφαλείας. Στο εσωτετικό του ναού δεν θα επιτραπεί αυτή τη φορά η δημοσιογραφική κάλυψη. Μετά το Μνημόσυνο η οικογένεια θα δώσει καφέ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μάλιστα ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ βρέθηκαν εκεί το απόγευμα της Πέμπτης για να κανονίσουν τις τελεταίες λεπτομέρειες.

Αύριο το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Το τρισάγιο στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί αύριο σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Χθες ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του μνήματος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την τοποθέτηση των μαρμάρων. Δεν είχε ωστόσο ετοιμαστεί η επιγραφή η οποία θα είναι λογικά έτοιμη μέχρι αύριο. Το τι θα αναγράφει έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Ο Κωνσταντίνος Λουκάς των εκδόσεων Το Στέμμα ανέφερε χθες μιλώντας στο Mega «Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος, Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μια ρήση από το Ευαγγέλιο, καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από πολύ παλιά, από τη βασίλισσα Όλγα όταν είχε πεθάνει μηνών η μικρή της κόρη». Ανέφερε δε ότι ήταν παράδοση της οικογένειας να περπατούν στο χώρο του νεκροταφείου στο Τατόι να και επιλέγουν το σημείο ταφής τους και κάτι τέτοιο είχε κάνει και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Δεξίωση μνήμης στο Λονδίνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ θα φύγουν για το Λονδίνο μετά το τρισάγιο και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο (ο Παύλος δήλωσε ότι θα ταξιδεύει συχνότερα στην Αθήνα), ενώ στο Λονδίνο αναμένεται να οργανώσουν δεξίωση στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS