Σητεία: To viral βίντεο από το Φεστιβάλ Χαμεζίου - Μελωδίες από λαούτα γέμισαν το χωριό

Σητεία: To viral βίντεο από το Φεστιβάλ Χαμεζίου - Μελωδίες από λαούτα γέμισαν το χωριό

Viral στα social media έγινε βίντεο από την παρουσίαση σεμιναρίου λαούτου με δάσκαλο τον Γιάννη Λιναρδάκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χαμεζίου στη Σητεία της Κρήτης. Μουσική, παράδοση και όμορφες, νοσταλγικές μελωδίες γέμισαν τα σοκάκια στο Χαμέζι στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Χαμεζίου.

Το Viral βίντεο είναι από το ανοιχτό μάθημα κρητικού λαούτου που πραγματοποιήθηκε στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στο Χαμέζι.

Στο βίντεο καταγράφηκε μέρος της παρουσίασης του σεμιναρίου λαούτου με δάσκαλο τον Γιάννη Λιναρδάκη, με νεαρούς και νεαρές μουσικούς λαούτου να τον συνοδεύουν παίζοντας σητειακές κοντυλιές.

«Σα μου πληγώσεις την καρδιά και μου την εμαράνεις, πού θα τα βρεις τα γιατρικά ύστερα να την γιάνεις», ακούγεται να τραγουδάει σύσσωμο το χωριό.

Το βίντεο μέχρι αυτή τη ώρα έχει συγκεντρώσει σχεδόν 775.000 προβολές και περίπου 15.500 likes στο Instagram.

Το Φεστιβάλ Χαμεζίου είναι μια εβδομάδα μουσικών σεμιναρίων και παραδοσιακών τεχνών της Κρήτης. Διοργανώνεται κάθε Ιούλιο στο Χαμεζι της Σητείας από την Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου.

Δείτε το viral βίντεο

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ