Σχολεία -Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών -Μετά το Πάσχα η συζήτηση

Σχολεία -Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών -Μετά το Πάσχα η συζήτηση

«Γρίφο» εξακολουθεί να αποτελεί για το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς το αν και πότε θα ανοίξουν και άλλες τάξεις των σχολείων, πέραν των λυκείων που τέθηκαν ήδη σε λειτουργία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε σήμερα σχολεία στην Ελευσίνα και τη Μάνδρα και σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων σχολείων. Η επαναλειτουργία άλλων βαθμίδων, υπογράμμισε, θα γίνει «μόλις μάς δώσουν το “πράσινο φως” οι ειδικοί και μάς πουν ποια θα είναι τα προσφορότερα μέτρα για το άνοιγμα».

Η υπουργός εξήγησε ότι για την κυβέρνηση έχει προτεραιότητα να ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα άλλοι κλάδοι της οικονομίας και δραστηριότητες, με τη συζήτηση για τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων -γυμνάσια και δημοτικά- να μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, από τις επαφές που είχε με μαθητές στην Ελευσίνα και τη Μάνδρα διαπίστωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις, και υπογράμμισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε με άρτιο τρόπο στα self tests. Μάλιστα όπως είπε, τα παιδιά της ανέφεραν ότι θα κάνουν το δεύτερο self test το βράδυ ώστε να ενημερώσουν την πλατφόρμα έγκαιρα και αύριο το πρωί να πάνε κανονικά στο σχολείο.

Πανελλαδικές με δυο μηχανογραφικά και ελάχιστη βάση
Σχετικά με τους εμβολιασμούς η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει με εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή, ενώ έχουν εμβολιαστεί και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης από αδιάθετα εμβόλια, και πρόσθεσε ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους.

Η κα Κεραμέως ρωτήθηκε για την επαναφορά της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που θα ισχύσει από εφέτος, και εξήγησε ότι με το προηγούμενο σύστημα οι δυνατότητες να αποφοιτήσει κάποιος ήταν πολύ λίγες, άρα έχουμε παραπλανήσει και έχουμε κοροϊδέψει όχι μόνο τον ίδιο τον φοιτητή αλλά και τους συμφοιτητές του που είχαν καλύτερη βαθμολογία από αυτόν καθώς και από τον Έλληνα φορολογούμενο. Πρόσθεσε ότι φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά: ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα δεύτερο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει προκήρυξη για προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, κάτι που έχει να γίνει εδώ και 12 χρόνια, όπως είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS