ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Τέλος στη δωρεάν χορήγηση από τα φαρμακεία της Αττικής από τις 19/6

Σταματούν από το Σάββατο, 19 Ιουνίου, να χορηγούν δωρεάν τα self test τα φαρμακεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου, χωρίς περαιτέρω παράταση.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, «η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν τη συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμάνης».

«Η μη τήρηση της υπογραφής της κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά με τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους. Αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς τη θέληση να προχωρήσει στην επίλυση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον να συζητά μαζί μας», προστίθεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Αντί για αυτό, τρεις μέρες πριν από τη λήξη της παράτασης που δόθηκε από τους φαρμακοποιούς, συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους, αποφασίσαμε αντί για 6 Ιουνίου που έληγε η συμφωνία, να τελειώσει στις 19 Ιουνίου».

«Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγησαν σε διασυρμό του κλάδου. Οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS