«Θερμικός θόλος» στην Ευρώπη φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα - Ερχονται 40άρια και πάνω

«Θερμικός θόλος» στην Ευρώπη φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα - Ερχονται 40άρια και πάνω

Για καύσωνα διαρκείας 10 ημερών και θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω στα ηπειρωτικά, έκανε λόγο σήμερα (7.7.2023) ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ με την κατάσταση να γίνεται όλο και… θερμότερη τις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα σύμφωνα με την πρόβλεψή του η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έφτασε τους 17,23 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα, κάνοντας τον Ιούνιο 2023, τον θερμότερο από το 1979.

Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και γενικότερα η Ευρώπη, οδεύει προς έναν πολύ ζεστό διάστημα την επόμενη εβδομάδα. Ο "θερμικός θόλος" πάνω από την Ευρώπη, αναμένεται να φέρει τον ισχυρότερο καύσωνα του καλοκαιριού του 2023 μέχρι στιγμής. Τμήματα της Ιβηρικής μάλιστα, θα θερμανθούν με πάνω από 40 °C.

Πιο αναλυτικά για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Π. Γιαννόπουλο από τις 12 με 13 Ιουλίου, ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για αρκετές ημέρες και πιθανώς να φτάσει έως και τις 22 Ιουλίου.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, από τις 12-13 Ιουλίου ο καύσωνας θα κάνει την εμφάνισή του για αρκετές ημέρες. "Προς το παρόν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη διάρκειά του, όμως φαίνεται πως θα διαρκέσει, με τα τωρινά στοιχεία, έως τουλάχιστον τις 22 Ιουλίου", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου επεσήμανε με τη σειρά του πως πλησιάζει έντονο κύμα ζέστης, τονίζοντας πως από την Τετάρτη, το κύμα αυτό θα πάρει τα χαρακτηριστικά του καύσωνα, όπως είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ