Πώς η καραντίνα «θεριεύει» τους καύσωνες -Τι είπε ο Τσιόδρας για το ασυνήθιστο φαινόμενο και τα κλιματιστικά

Πώς η καραντίνα «θεριεύει» τους καύσωνες -Τι είπε ο Τσιόδρας για το ασυνήθιστο φαινόμενο και τα κλιματιστικά

Στη σχέση που έχουν η καραντίνα και τα μέτρα για τον κορωνοϊό με τα κύματα καύσωνα αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής, που χθες ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ένα νεκρό στην Ελλάδα, μίλησε εκτενώς για το ζήτημα της Σουηδίας. Αρχικά σχολίασε τη δήλωση του ΠΟΥ ότι ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ, ενώ για τη διαφορετική προσέγγιση της σκανδιναβικής χώρας είπε:

«Στην Ουχάν θα γίνει μαζικό έλεγχος των πολιτών εξαιτίας νέων κρουσμάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Στο Λίβανο οι αρχές επέβαλλαν και πάλι Lockdown. Στο Πακιστάν το ίδιο, όπως και στην Ινδία. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει ένα άλλο μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Θα αντέχαμε εμείς να ακούμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως οι Σουηδοί χθες;»

Κορωνοϊός: Πώς το lockdown «φουντώνει» τους καύσωνες

Εν όψει και του μαγιάτικου καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ερωτήθηκε χθες για το πώς τα περιοριστικά μέτρα -όπως και η οδηγία για τα κλιματιστικά- θα επηρεάσει τη ζωή των πολιτών και απάντησε:

«Είναι σημαντικό το θέμα των κλιματιστικών, ιδιαίτερα σε μια χώρα η οποία ασφυκτιά από τον καλοκαιρινό καύσωνα. Ακούω και διαβάζω σε μελέτες από περιβαλλοντόλογους ότι, πιθανώς, τα καλοκαίρια από δω και πέρα να είναι ακόμα πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα το lockdown, το «απαγορευτικό», επηρέασε με κάποιο τρόπο την προσέγγιση των ακτινών του ηλίου, η οποία γίνεται αυτή την στιγμή πιο ελεύθερα στην ατμόσφαιρα της Γης και θα οδηγήσει σε κάποια άνοδο των θερμοκρασιών. Ήδη θα δούμε θερμοκρασίες-ρεκόρ από ό,τι διαβάζω, το επόμενο Σαββατοκύριακο. Άρα είναι πολύ σημαντικό το θέμα του κλιματισμού και είναι και πολύ λεπτό»

Τσιόδρας: Προσοχή στη συντήρηση των κλιματιστικών

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της συντήρησης των κλιματιστικών:

«Θέλει πολλή προσοχή, θέλει κατ’ αρχάς μια τεχνική συντήρηση, να δει κανείς τις προδιαγραφές των συστημάτων που έχει και αν μπορεί να λειτουργήσει με άλλους μηχανισμούς κλιματισμού, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους χώρους, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Προωθείται η συνεχής και 24ωρη χρήση των Μονάδων, σύμφωνα με αναλυτικές οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας και είναι στην ιστοσελίδα του. Προωθείται η συντήρηση από ειδικό προσωπικό με χρήση μέτρων προστασίας και ατομική μάσκα, γιατί μπορεί να υπάρχουν από κάποιους θετικούς ασθενείς, “απομεινάρια” του ιού ακόμα και στις συσκευές του κλιματιστικού.»

Ο καθηγητής τόνισε ότι «προωθείται η χρήση του εξωτερικού αέρα, του φρέσκου αέρα και όχι η ανακύκλωση του αέρα. Φυσικά, σε ιδιαίτερους χώρους, θα πρέπει να ληφθούν και άλλα απαραίτητα μέτρα. Πιθανώς και να συνεχίσουν με κάποια άλλα, νέα συστήματα ψύξης. Δόξα τω Θεώ, έχουμε αυτή την στιγμή 24 κρούσματα σε Μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αποφύγουμε την πίεση κάποιων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που αντιμετωπίζουν τέτοια τεχνικά προβλήματα, πάντα σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Υπουργείου.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS