Σε επιφυλακή η Αττική για το επόμενο ξέσπασμα του «Μπάλλου» - Πού θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες

Σε επιφυλακή η Αττική για το επόμενο ξέσπασμα του «Μπάλλου» - Πού θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων – Ποια θα είναι η κατάσταση το Σάββατο

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα. Οι βροχοπτώσεις δεν σταμάτησαν για δεύτερο 24ωρο σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια, αλλά και διακοπές κυκλοφορίας και ρεύματος. Δυστυχώς ο «Μπάλλος» έγινε η αιτία για να χαθεί και ένας συνάνθρωπός μας στην Εύβοια.

Οι επόμενες ώρες εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και δύσκολες καθώς θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τόσο στην Αττική, με σαφώς, μικρότερη ένταση, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς το κύμα μετακινείται ανατολικά.

Για αρκετές ώρες ακόμη η Αττική θα δέχεται μεγάλες ποσότητες βροχής, αφού θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, κατά περιόδους και κατά κύματα.

Μεγαλύτερη ένταση θα υπάρχει στο Αιγαίο, στην Ανατολική Χαλκιδική, τη Θράκη και την Καβάλα. Θα έχουμε πολύ έντονες βροχές σε αυτές τις περιοχές, καθώς και στη Δυτική Ελλάδα, τα Επτάνησα και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Βιβλικές οι ποσότητες βροχής

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» είχε ως κύριο χαρακτηριστικό της την μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεσε στην χώρα μας, σημειώνοντας όπως είναι φυσικό πλημμύρες.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν σε Αμαλιάδα (104 χιλιοστά), Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (54), Παλαιοχώρα Χανίων (53), Κριεζά Ευβοίας (52), Βατοπαίδι Άθω (49), Λευκάδα (48) και Πύργο Ηλείας (47 χιλιοστά).

Ένας νεκρός στην Εύβοια

Δυστυχώς, το πρωί της Παρασκευής άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν νεκρό έναν 69χρονο βοσκό που αγνοούνταν στην Εύβοια, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο που είχε φουσκώσει εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Ο άτυχος άνδρας επικοινώνησε με την Πυροσβεστική το απόγευμα της Πέμπτης, ζητώντας βοήθεια. «Κινδυνεύω, με παρασέρνουν τα νερά», ανέφερε, όταν έκλεισε η γραμμή του τηλεφώνου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο.

Κλειστοί δρόμοι από πλημμύρες και πτώσεις βράχων

Εξάλλου, λίγο μετά τις 14.00, αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς και της περιφερειακής Αιγάλεω, που είχαν κλείσει λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη το πρωί, όταν το οδόστρωμα υποχώρησε, «καταπίνοντας» λεωφορείο στην Καλαμαριά και προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων.

Κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν από τα ξημερώματα και στην Ανατολική Κρήτη. Η μανία του φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων στις Καμάρες του Δήμου Φαιστού και τα Βορίζια.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» το Σάββατο

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, αναμένονται από το Σάββατο, με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν πλέον τα 6 Μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS