Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του παραλιακού μπαρ στη Ρόδο που κατά την περσινή καλοκαιρινή περίοδο προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων επειδή είχε ξαπλώστρες μέσα στο νερό όπου οι σερβιτόροι πήγαιναν κανονικά παραγγελίες.

Τελικά σύμφωνα με το Mega το συγκεκριμένο μαγαζί σφραγίστηκε.

Ρόδος: «Μέσα σε 48 ώρες πρέπει να ξηλωθούν οι ξαπλώστρες»

Τον τρόπο που η καταγγελία για το beach bar στη Ρόδο -που είχε και φέτος ξαπλώστρες εντός της θάλασσας- έφτασε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Όμηρος Τσάπαλος.

Όπως ανέφερε ο Όμηρος Τσάπαλος στο MEGA «πέρσι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε πιαστεί για αυτή την παράβαση. Απομακρύνθηκαν οι κατασκευές και φέτος ό ίδιος επιχειρηματία πήγε και έκανε ξανά το ίδιο, απροκάλυπτα, χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα σε επίπεδο νομοθέτησης».

Ακολούθως υπογράμμισε πως η καταγγελία ήρθε στο myCoast. «Έγινε ο έλεγχος χθες, και σφραγίστηκε το beach bar. Μέσα σε 48 ώρες πρέπει να ξηλωθούν οι ξαπλώστρες. Αφότου αποκτήσει τις άδεις, αφαιρέσει ό,τι παράνομο έχει, και πληρώσει το πρόστιμο μπορεί να ανοίξει», υπογράμμισε.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παραβατών και θα σηκωθούν drone για να εντοπιστούν. Ωστόσο στην εν λόγω περίπτωση δεν εντοπίστηκε ο παραβάτης με αυτόν τον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου διενήργησε επιτόπιο έλεγχο και διαπίστωσε παράνομες παράνομες κατασκευές (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Παρά την καμπάνα που έπεσε πέρυσι στην επιχείρηση ανάλογη παράβαση διαπιστώθηκε και φέτος και λαμβάνονται αντίστοιχα διοικητικά μέτρα σε εφαρμογή του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Το beach bar καλούσε σε πάρτι λίγο μετά την εντολή να σφραγιστεί

Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί νέο ζήτημα με το όργιο παρανομίας και θράσους στην Ρόδο παρά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να σφραγίσει για 48 ώρες την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την εντολή για 48ωρη σφράγιση του beach bar για παράνομη τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών μέσα στη θάλασσα, ο ιδιοκτήτης όχι μόνο δεν απομάκρυνε τις πλωτές ξαπλώστρες, αλλά διοργάνωσε και πάρτι με δεκάδες παραθεριστές να απολαμβάνουν το μπάνιο, το φαγητό, το ποτό τους, στις παράνομες κατασκευές στο νερό.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση όμως δεν είναι η μόνη που παρανομεί. Και σε άλλες παραλίες στη Ρόδο οι ξαπλώστρες έχουν μπει σχεδόν μέσα στο νερό και σε καμία περίπτωση δεν απέχουν τέσσερα μέτρα από τον αιγιαλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως πέρασε κλιμάκιο χθες, Τετάρτη, από την επιχείρηση, αναμένεται το πρωτόκολλο κατεδάφισης και θα ανακοινωθεί το πρόστιμο στην επιχείρηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ