Τραγωδία στον Πύργο: Έπεσε μονοκινητήριο αεροπλάνο - νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Τραγωδία στον Πύργο: Έπεσε μονοκινητήριο αεροπλάνο - νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Τραγικό θάνατο βρήκαν στην Ηλεία, δύο άνδρες με λατρεία στα αεροσκάφη.

Το μικρό εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος που πιλοτάριζε ο ένας εκ των δύο συνετρίβη στο χωριό Χαριά του Πύργου, κοντά σε σπίτια, ανεφλέγη αμέσως και οι δύο άνδρες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιλότος ήταν ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Βασιλείου κάτοικος Αμαλιάδας και συνεπιβάτης του ο Κώστας Καλογερογιάννης από το Μεσολόγγι, ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ετοιμαζόταν να αγοράσει το δικό του. Να σημειωθεί ότι δεν επρόκειτο για εκπαιδευτική πτήση αλλά για πτήση αναψυχής.

pilotos purgos sintribi 1

pilotos purgos sintribi 2
Μάλιστα, το χωριό στο οποίο συνετρίβη το αεροσκάφος είναι ο τόπος καταγωγής του πιλότου, ο τόπος που μεγάλωσε και λίγα μέτρα μακριά βρίσκεται το πατρικό του σπίτι.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας Χαριά στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε για τον συντοπίτη του που έχασε τη ζωή του στη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πετούσε πολλές φορές πάνω από την κοινότητα Χαριά που ήταν ο τόπος καταγωγής του. Ο πιλότος συνήθιζε τα Σαββατοκύριακα να κάνει πτήσεις με το μονοκινητήριο σε Πύργο, Κατάκολο, Αμαλιάδα.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αερολέσχη Μεσολογγίου και συνετρίβη λίγο μετά τις έντεκα το πρωί.

Σύμφωνα με το patrisnews, το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί για τη μοιραία πτήση, προέβλεπε ότι το αεροσκάφος θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομή του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS