Πνιγμός στη Νέα Μάκρη: Πώς το παιχνίδι της 10χρονης με τη μάσκα κατέληξε σε τραγωδία

Πνιγμός στη Νέα Μάκρη: Πώς το παιχνίδι της 10χρονης με τη μάσκα κατέληξε σε τραγωδία

Για το τραγικό περιστατικό με τον πνιγμό της 10χρονης έχει σχηματιστεί δικογραφία από το τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα, ωστόσο δεν έχει συλληφθεί κάνεις. Δεδομένου ότι πρόκειται για συγκρότημα πολυκατοικιών, για ιδιωτικό χώρο δηλαδή, και όχι για ξενοδοχείο δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία ναυαγοσώστη.

Από την πλευρά τους οι Αρχές σήμερα αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από όσους βρίσκονταν στο σημείο, ενώ αναζητούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα της πισίνας, καθώς παλαιότερα ο χώρος ήταν ξενοδοχείο και υπήρχε η πισίνα, η οποία αργότερα σφραγίστηκε όταν τα διαμερίσματα πωλήθηκαν ως ιδιωτικές κατοικίες.

Πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν στοιχεία αναφορικά με τη συντήρηση της πισίνας, αν είχε την ανάλογη άδεια, αν πληρούσε τις προδιαγραφές λειτουργίας.

Πώς έγινε το περιστατικό του πνιγμού με την 10χρονη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα η 10χρονη έπαιζε με ένα άλλο παιδάκι. Εκείνο έφυγε κάποια στιγμή για να πάρει κάτι από το δωμάτιό του και η 10χρονη έμεινε μόνη της. Πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως η μικρή είδε μία μάσκα στην πισίνα και βούτηξε για να την πιάσει, πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταξύ των παιδιών -να ρίχνουν την μάσκα στην πισίνα και μετά να την πιάνουν. Ωστόσο το γεγονός ότι είχε φάει, έφερε το τραγικό αποτέλεσμα. Το παιδί έμεινε στον πάτο της πισίνας για περίπου τρία λεπτά. Οι δυο ιδιώτες γιατροί που έσπευσαν να βοηθήσουν και έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κορίτσι ανέφεραν πως έβγαζε φαγητό από το στόμα του

Σε 10 λεπτά έφτασαν στο σημείο στη Νέα Μάκρη δύο μηχανές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια το ασθενοφόρο, ωστόσο το άτυχο κορίτσι είχε χαμηλό σφυγμό και ανέπνεε με δυσκολία.

Καταθέτουν γονείς και ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του, καθώς και ο γιατρός που προσπάθησε να το επαναφέρει. Τη ώρα του τραγικού περιστατικού φαίνεται πως υπήρχε αρκετός κόσμος στο σημείο, κανείς όμως δεν είχε καταλάβει πως το κοριτσάκι είχε μείνει στο πάτο της πισίνας για το κρίσιμο αυτό διάστημα. Οι γονείς του, εκείνη την ώρα, φέρονται να μην βρίσκονταν στο χώρο της πισίνας.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στο iefimerida σήμερα το πρωί για την αδιανόητη τραγωδία ανέφερε: «Ηταν μια κακιά στιγμή. Συνέβη σε συγκρότημα ιδιωτικών κατοκικών στην παραλία Νέας Μάκρης χθες το απόγευμα. Ανταποκρίθηκαν γρήγορα το ΕΚΑΒ με τις μηχανές, το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν τα κατάφεραν. Είναι ένα συγκρότημα κατοικιών κολλητά δίπλα στο ξενοδοχείο. Πρόκειται για παλιές πολυκατοικίες πάνω στον παραλιακό δρομο που έχουν μετατραπεί σε συγκρότημ κατοικιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί στο οποίο έγινε ΚΑΡΠΑ από γιατρούς ενοίκους του συγκροτήματος επί 40 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας η μικρή έβγαζε τροφή, μεταφέρθηκε κλινικά νεκρό στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Εκεί οι γιατροί συνέχισαν την υπεράνθρωπη προσπάθεια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Κάτοικος του συγκροτήματος, γιατρός, η οποία προσέτρεξε από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια του παιδιού υποστήριξε επίσης ότι το παιδί είχε καταναλώσει φαγητό και ότι ήταν ακόμη εν ζωή όταν την ανέσυραν από την πισίνα

Σε ότι αφορά στο ασθενοφόρο -πέρα από τις μηχανές που έφθασαν στα 12 λεπτά- υποστηρίζει ότι άργησε 40 λεπτά καθώς χάθηκαν.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Εβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας στην κάμερα της ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.

Όσον αφορά τη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε δηλώνοντας ότι στο χαμό του συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ