Phantom F4: Στη «μάχη» για τον εντοπισμό του κυβερνήτη το υδρογραφικό - ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» - Οι δυσκολίες της χαρτογράφησης

Phantom F4: Στη «μάχη» για τον εντοπισμό του κυβερνήτη το υδρογραφικό - ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» - Οι δυσκολίες της χαρτογράφησης

Στη «μάχη» για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4, Στάθη Τσιτλακίδη, ρίχνεται το υδρογραφικό - ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υδρογραφικό - ωκεανογραφικό πλοίο θα είναι έτοιμο να πλεύσει ανοιχτά του Κατακόλου,καθώς για την ώρα παρουσιάζει βλάβη, η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Ναυτίλος» διαθέτει ειδικό σόναρ, που μπορεί να πιάσει άτρακτο ή συντρίμμια του Phantom στον βυθό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ είναι πιθανό να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες που έχουν τη δυνατότητα για υποβρύχιες επιχειρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη. Σημειώνεται ότι για τις έρευνες έχουν ήδη προσφερθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Υποθαλάσσιες χαράδρες

Με τον «Ναυτίλο», οι ειδικοί θέλουν να χαρτογραφήσουν τον βυθό της θάλασσας.Όπως είναι γνωστό, στον βυθό ανοιχτά από το Κατάκολο υπάρχουν υποθαλάσσιες χαράδρες, με το βάθος τους να φτάνει τα 1.000 μέτρα. Αν καταφέρουν να βρουν τον έναν από τους δύο κινητήρες, οι ειδικοί μπορούν να καταλάβουν αν ήταν σε λειτουργία πριν το F-4 συντριβεί.

Ωστόσο, οι ίδιοι αναφέρουν ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν ατόφια αντικείμενα από το αεροσκάφος και δεν έχουν πολλές ελπίδες ότι ο καταγραφέας του Phantom θα δείξει κάτι, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι θα έχει καταστραφεί.

Το «μαύρο κουτί»

Ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης ενός μαχητικού αεροσκάφους όπως το Phantom δεν έχει καμία σχέση με το μαύρο κουτί των πολιτικών αεροσκαφών, το οποίο είναι κατασκευασμένο ώστε να αντέχει και να μην καταστρέφεται έπειτα από μια πτώση. Ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης του Phantom έχει άλλο λόγο ύπαρξης: Καταγράφει ήχο και εικόνα προκειμένου να αξιοποιείται στην ενημέρωση των πιλότων μετά τις πτήσεις, ώστε να επισημαίνονται πιθανά λάθη. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS