Πέθανε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Την τελευταία του πνοή στα 75 του χρόνια άφησε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης.

Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης ήταν ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο εγχώριο real estate και ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Γεννήθηκε στην Καστέλα του Πειραιά το 1948. Φοίτησε στη Ράλλειο και μετπά στην πρότυπο Ιωνίδειο Σχολή. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μετεκπαιδεύτηκε στο Harvard (πολεοδομία) και στο Stanford (διοίκηση επιχειρήσεων). Ήταν ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη που ίδρυσε ειδικευόταν στην ανάπτυξη και στην μακροχρόνια εκμετάλλευση ακινήτων επαγγελματικής φύσης στο κέντρο των μεγάλων ελληνικών πόλεων, στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

Ο όμιλος Χαραγκιώνη έφερε τον οίκο Gucci στην Ελλάδα. Από το 1985 μέχρι το 2014 ήταν ο master franchise του ιταλικού οίκου. Το πρώτο κατάστημά του άνοιξε στο Κολωνάκι στο εμπορικό κέντρο «Μέλαθρον» (Τσακάλωφ 5).

Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του I.C.S.C (International Council of Shopping Centers). Συμμετείχε αρκετές φορές ως οδηγός σε ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου όπως το ιστορικό ράλι Ακρόπολις με αγωνιστικά Abarth, Alfa Romeo, Volvo και Porsche.

Τον Μάρτιο του 2011 ίδρυσε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που στεγάζεται στο συγκρότημα του Athenian Capitol.

Εκεί, σε πρώτη φάση εκτέθηκαν σε αυτό 110 αυτοκίνητα. Το αρχαιότερο έκθεμα είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεώτερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
23C0386 004

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 21|02|24 17:45

Νέα Mercedes CLE Coupe ... Petrolhead [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS