Πανελλήνιες: «Μπόνους» μορίων για όσους επλήγησαν από το δυστύχημα των Τεμπών

Πανελλήνιες: «Μπόνους» μορίων για όσους επλήγησαν από το δυστύχημα των Τεμπών

Ειδικά μέτρα στήριξης για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων εξετάσεων που ήταν συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ή επλήγησαν οι ίδιο κατά το συμβάν έθεσε σε ισχύ το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του «μπόνους» μορίων στις Πανελλήνιες ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη (23 Μαΐου) και η προθεσμία λήγει στις 6 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας «οι εν λόγω υποψήφιοι συμμετέχουν κανονικά στις διαδικασίες εισαγωγής και υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, όπως όλοι οι υποψήφιοι, με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει, χωρίς προσαύξηση. Στη συνέχεια, στους εν λόγω υποψηφίους (Α+Β) παρέχεται προσαύξηση είκοσιτοις εκατό (20%) σε κάθε βαθμολογική επίδοση των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δικαιούνται να συμμετάσχουν σε δεύτερη επιλογή σχολών για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποβάλλοντας νέο μηχανογραφικό δελτίο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ, ανεξάρτητα αν είχαν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο με τη γενική σειρά των υποψηφίων στην οποία ανήκουν. Προϋπόθεση μετά από αυτή την προσαύξηση είναι οι υποψήφιοι να συγκεντρώνουν συνολικό αριθμό μορίων, τουλάχιστον ίσο με τον συνολικό αριθμό μορίων, του τελευταίου εισαχθέντος, στη συγκεκριμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, με την συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)».

Οι δικαιούχοι

Οι σχετικές διατάξεις εφαρμόζονται για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των Πανελλήνιων εξετάσεων:

α) οι οποίοι επέβαιναν στις αμαξοστοιχίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και

β) των οποίων τα τέκνα, οι γονείς, οι αδελφοί και οι σύζυγοι ή συμβίοι απεβίωσαν ή απέκτησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του πενήντα τοις εκατό (50%) εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Στις ανωτέρω δύο (α+β) περιπτώσεις εμπίπτουν δύο κατηγορίες υποψηφίων: i) Όσοι υπέβαλαν αίτηση - δήλωση και θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής ή επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του έτους 2023, (ΚΕΦ.3Α+Γ της Απόφασης) ii) Όσοι πρόκειται να μετέχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Α.Ε.Α., με το ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), χωρίς νέα εξέταση, ΜΟΝΟ για το έτος 2023. (ΚΕΦ.3Β+Γ της Απόφασης).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS