Παναγιώτης Δημητράς: Στο «στόχαστρο» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Παναγιώτης Δημητράς: Στο «στόχαστρο» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ


Με πόρισμα της, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταλήγει πως υπάρχουν ενδείξεις για τη φερόμενη διάπραξη σοβαρών κακουργηματικών αδικημάτων και συγκεκριμένα απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εκ μέρους του επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, Παναγιώτη Δημητρά.

dimitras

Το πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Κατά πληροφορίες, φέρεται ο κ. Δημητράς -όπως προέκυψε από την έρευνα της αρχής- μέσω ΜΚΟ οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, να έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ωστόσο, διάφορα χρηματικά ποσά διατίθονταν για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους χορηγήθηκαν. Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Παράλληλα, εκδόθηκε και διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ