Παγώνη: Θα είναι δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα - Καταστροφικό λάθος ένα νέο lockdown

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο ΜΕGA υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι θα είναι «καταστροφικό λάθος» το σενάριο ενός νέου lockdown, προειδοποιώντας πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα.

«Δύσκολα Χριστούγεννα αν δεν εμβολιαστούμε»

«Τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα. Lockdown δεν πρέπει να γίνει, θα είναι μεγάλο λάθος. Θα είναι πρόβλημα, δεν είναι αστεία. Θα στολίσουμε από τώρα τα σπίτια μας για να αλλάξει η διάθεσή μας, γιατί αν ακούμε κάθε μέρα 7.000 κρούσματα δεν θα αντέξουμε», είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Πέρυσι δεν είχαμε μετάλλαξη Δέλτα, φέτος όμως που την έχουμε και ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, γι'αυτό ακριβώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80% που είχαμε ως στόχο από τέλος Αυγούστου θα ήμασταν ελεύθεροι, θα ήμασταν διαφορετικά. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πως πρέπει να συμπεριφερθεί. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες τους. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, τους παρακαλώ να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα».

Στη συνέχεια, η κ. Παγώνη υπενθύμισε πως πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε, ώστε να συγκροτηθεί ένα τείχος άνω του 80%, ενώ τόνισε πως η γρίπη, δεν θα είναι όπως πέρυσι, αλλά πολύ πιο διαφορετική.

Ακόμη, ευχήθηκε να μη φτάσουν οι ανεμβολίαστοι ποτέ σε νοσοκομείο και να μη χρειαστεί αν νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. «Ο εμβολιασμός είναι κάτι που έχουμε εξηγήσει με μελέτες, ασφάλεια και αποτελέσματα. Δεν κρύψαμε ότι μπορεί να κάνει επιπλοκή, και είπαμε μάλιστα ποια είναι», τόνισε.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS