Παγώνη: Γιατί θα επιτραπεί η μετακίνηση στην επαρχία σε 15 ημέρες

Παγώνη: Γιατί θα επιτραπεί η μετακίνηση στην επαρχία σε 15 ημέρες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξήγησε τον λόγο που θα επιτραπεί η μετακίνηση στην επαρχία σε μερικές ημέρες, αλλά μετά το Πάσχα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πω «τo σύστημα υγείας στις μικρότερες πόλεις και στα χωριά δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ενδεχόμενη μεταφορά του ιού στην επαρχία τις ημέρες του Πάσχα θα ασκούσε μεγάλη πίεση σε ένα πολύ αδύναμο σύστημα».

«Αυτή η σκέψη ήταν που προβλημάτισε όλους τους συναδέλφους μας στην επιτροπή και για αυτό δεν έχει επιτραπεί αυτή η μετακίνηση προς την επαρχία, δηλαδή από νομό σε νομό. Σε 15 ημέρες που θα επιτραπεί η μετακίνηση οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει. Δεν είναι τραγικό να περιμένουμε για ένα Πάσχα προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Το τραπέζι του Πάσχα καλό θα ήταν να γίνει με τα άτομα που διαβιούν στο ίδιο σπίτι», ξεκαθάρισε.

Self test όταν συναντηθούν για Πάσχα δύο οικογένειες
«Δεν χρειάζεται να εξαντλήσουμε και το τελευταίο άτομο που δίνεται η δυνατότητα, 9 σε εσωτερικούς χώρους και 11 σε εξωτερικούς. Ο εγγονός που θα συναντήσει τη γιαγιά καλό θα είναι να τηρεί τις αποστάσεις. Όταν είσαι ασυμπτωματικός μεταδίδεις τον ιό. Δεν χρειάζονται αγκαλιές και φιλιά. Η ενδοοικογενειακή μετάδοση τον τελευταίο καιρό είναι εμφανής. Όταν δύο οικογένειες ενωθούν για να κάνουν μαζί Πάσχα, θα πρέπει να κάνουν αμφότερες self test προηγουμένως», εξέφρασε η κ. Παγώνη.

Και συμπλήρωσε: «Όπως βλέπετε στα νοσοκομεία δίνονται μεγάλες μάχες. Μπορεί χθες στη Γενική Εφημερία στο Γεννηματάς να είχαμε λιγότερες εισαγωγές συγκριτικά με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα μα δεν παύει να είχαμε πάνω από 40 άτομα εισαγωγές με κορωνοϊό, να έχει πιεστεί το σύστημα και να είναι γεμάτα όλα τα κρεβάτια και οι ΜΕΘ. Για αυτό χρειάζεται προσοχή. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί αφού εμβολιάστηκαν, να μην μπορούν να φύγουν. Δεν είναι σωστό. Πρέπει να δούμε στο σύνολο το κομμάτι αυτό και όχι μεμονωμένα».

Ανησυχία για «εισαγωγές και διασωληνωμένους με Covid που είναι νέα άτομα»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self tests, σχολίασε πως τα έχουμε «για έλεγχο της διασποράς του ιού και των μεταλλάξεων. Όπως είδατε χθες είχαμε και δεύτερο κρούσμα από την ινδική μετάλλαξη, γυναίκας που γύρισε από το Ντουμπάι. Ψάχνουμε το θέμα και των μεταλλάξεων για να δούμε πώς θα πορευτούμε από εδώ και πέρα».

Και επεσήμανε πως το ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι «οι εισαγωγές και οι διασωληνωμένοι με Covid είναι νέα άτομα, από 25 έως 55 με 60 ετών. Αυτό οι νέοι θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους, όπως και το ότι οι μεταλλάξεις είναι περισσότερο μεταδοτικές στις νέες ηλικίες. Πρέπει να γίνει συνείδηση πλέον ο εμβολιασμός. Ερωτηθείσα για τους ηλικιωμένους που τους δόθηκε η προτεραιότητα και ένας στους τρεις φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τους συνέστησε να το πράξουν άμεσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS