Παγώνη: Δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο

Παγώνη: Δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε σήμερα αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων.

Σημείωσε πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.

Η ίδια εκτιμά μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ απηύθυνε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι η εικόνα στη βόρεια Ελλάδα παραμένει ανησυχητική, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται μία «ανάσα» από το να ενταχθεί σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, καθώς συνεχίζουν την αυξητική τους τάση τα κρούσματα, την ώρα που εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Η απόφαση για το αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα, αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS