Μεγάλη η ζήτηση για self test - Εχουν ήδη διατεθεί 315.000

Μεγάλη η ζήτηση για self test - Εχουν ήδη διατεθεί 315.000

Μεγάλη ανταπόκριση στα διάθεση των self test δείχνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί πάνω από 315.000 self test από 10.055 φαρμακεία σε μαθητές και καθηγητές, ποσοστό που υπερέβη ήδη από χθες το 70% των δικαιούχων αυτής της φάσης.

Σε φαρμακείο με την κόρη του παρέλαβε self test ο Πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται , ότι το πρωί του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε, μαζί με την κόρη του Δάφνη, φαρμακείο στην Καλλιθέα προκειμένου να παραλάβουν το self test. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι η Δάφνη βρίσκεται στην Γ’ Λυκείου, έτσι προσήλθαν στο φαρμακείο για την προμήθεια του self-test. «Ήρθαμε να πάρουμε το τεστ μας. Πώς πάνε μέχρι στιγμής οι παραδόσεις;», ρώτησε ο Πρωθυπουργός τον φαρμακοποιό για να απαντήσει πως «οι παραδόσεις επί του παρόντος σε εμάς είναι ομαλές. Η πλατφόρμα δουλεύει μία χαρά, είμαστε πάντα στο πλευρό του καθενός όποτε θέλει για διευκρινίσεις. Του τα εξηγούμε λεπτομερώς, για να έχει μία πρώτη άποψη. Από εκεί και πέρα του δίνουμε και τις οδηγίες και πάντα εδώ είμαστε, τα τηλέφωνά μας τα ξέρουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του ανέφερε ότι: «θα πάμε έτσι τώρα αυτές τις δύο εβδομάδες και μετά θα επεκτείνεται. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που μπορέσαμε να δώσουμε self-test με αυτόν τον τρόπο, δωρεάν, ξεκινώντας από τους μαθητές και μετά με διάθεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε δραστικά την πανδημία».

Κεραμέως: Θα δοθούν και στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι έχουν ήδη διατεθεί περίπου 300 χιλιάδες self test από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων και εξήγησε ότι αυτά πρέπει να διενεργούνται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο. «Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα διατεθούν και στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ